Kabeljauw

Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.


 
Kabeljauwpakketjes met tomaten-mozzarellasalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 620 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
  • 8 plakken rauwe ham
  • peper – versgemalen
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • voor de salade:
  • 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes
  • 3 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie – extra vierge
  • 1 eetlepel pesto of enkele blaadjes basilicum
  • cocktailprikkers


  • Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Horsmakreel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenp... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
    Verwarm de oven voor op 220 ºC. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flink... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden