Kabeljauw

Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.


 
Kabeljauwpakketjes met tomaten-mozzarellasalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 620 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
  • 8 plakken rauwe ham
  • peper – versgemalen
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • voor de salade:
  • 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes
  • 3 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie – extra vierge
  • 1 eetlepel pesto of enkele blaadjes basilicum
  • cocktailprikkers


  • Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Noedelsalade met garnalen en (rode) mul
    Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en ... Lees verder
    Gegrilde rode poon met caponata
    Verwarm voor de caponata 2 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak de blokjes aubergine met de ui... Lees verder
    Zalm-groente-pakketje
    Strijk 4 stukken aluminiumfolie in met een laag kruidenboter. Let er op dat de stukken folie groot g... Lees verder
    Gestoomde kabeljauw op een bedje van groenten
    Snijd de filet in twee stukken. Snijd de worteltjes, lente-uitjes en courgettes in luciferdunne reep... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden