Kabeljauw

Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.


 
Kabeljauwpakketjes met tomaten-mozzarellasalade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 620 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
  • 8 plakken rauwe ham
  • peper – versgemalen
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • voor de salade:
  • 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes
  • 3 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie – extra vierge
  • 1 eetlepel pesto of enkele blaadjes basilicum
  • cocktailprikkers


  • Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
    Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten ... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Horsmakreel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenp... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ºC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden