Zeebaars

Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
besprenkel ze met citroensap en laat ze even
liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit
de olijfolie in een koekenpan en bak de
zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar,
keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Halveer intussen de tomaten en schep de
zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in
dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme
borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de knoflook door het bakvet en bak
enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat
het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken.
Roer dan de tomaatreepjes en peterselie
erdoor en warm de jus nog heel even door.
Breng op smaak met zout en peper en schep
de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.


 
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 435 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 zeebaarsfilets van
  • 125-150 g
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn of
  • medium dry sherry
  • 2 eetlepels (platte) peterselie,
  • fijngehakt


  • Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
    besprenkel ze met citroensap en laat ze even
    liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit
    de olijfolie in een koekenpan en bak de
    zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar,
    keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
    Halveer intussen de tomaten en schep de
    zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in
    dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme
    borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Roer de knoflook door het bakvet en bak
    enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat
    het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken.
    Roer dan de tomaatreepjes en peterselie
    erdoor en warm de jus nog heel even door.
    Breng op smaak met zout en peper en schep
    de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
    Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde langoustines met kruidenolie
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Ris de blaadjes van de takjes kruiden en hak ze fijn. Meng de krui... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Broodje paling speciaal
    Snijd de tomaatjes in dunne plakjes. Snijd de broodjes open, besmeer ze met de yoghurt en strooi de ... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Lunchsalade met haring en bietjes
    Klop in een kommetje het citroensap met 2 eetlepels water, de mosterd, de olijfolie en peterselie to... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden