Zeebaars

Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
besprenkel ze met citroensap en laat ze even
liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit
de olijfolie in een koekenpan en bak de
zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar,
keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
Halveer intussen de tomaten en schep de
zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in
dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme
borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Roer de knoflook door het bakvet en bak
enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat
het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken.
Roer dan de tomaatreepjes en peterselie
erdoor en warm de jus nog heel even door.
Breng op smaak met zout en peper en schep
de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.


 
Gebakken zeebaarsfilet met tomaat
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 435 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 zeebaarsfilets van
  • 125-150 g
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2-3 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 tomaten
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn of
  • medium dry sherry
  • 2 eetlepels (platte) peterselie,
  • fijngehakt


  • Wrijf de zeebaarsfilets in met zout en peper,
    besprenkel ze met citroensap en laat ze even
    liggen. Wentel de filets door de bloem. Verhit
    de olijfolie in een koekenpan en bak de
    zeebaarsfilets in 4-6 minuten bruin en gaar,
    keer ze halverwege voorzichtig met een spatel.
    Halveer intussen de tomaten en schep de
    zaadjes en het vocht eruit. Snijd de tomaten in
    dunne reepjes. Leg de zeebaarsfilets op warme
    borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
    Roer de knoflook door het bakvet en bak
    enkele seconden. Schenk de wijn erbij en laat
    het vocht 1-2 minuten bruisend inkoken.
    Roer dan de tomaatreepjes en peterselie
    erdoor en warm de jus nog heel even door.
    Breng op smaak met zout en peper en schep
    de jus met tomaat over de zeebaarsfilets.
    Lekker met gekookte krieltjes en sugarsnaps.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tortellinisalade met zalm en forel
    Kook de broccoliroosjes beetgaar in 4-5 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 watt)... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Rode poon met citroen en rozemarijn
    Verwarm de barbecue of de oven op 200 °C voor.
    Spoel de rode ponen af onder koud water en dep... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden