|
|
|
|
|
Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 300 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
4 nieuwe/zoute haringen 2 rode uien, in dunne ringen 100 ml witte wijnazijn 1 sinaasappel 4 grote, dikke sneden (donker) vloerbrood 25 g zachte boter 2 eetlepels grove mosterd 50 g veldsla 6 Amsterdamse uien, in vieren 1-2 eetlepels kappertjes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur. Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen. Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de uiringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Krabsalade met avocado
Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder |
|
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder |
|
Kabeljauw in bierbeslag
Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder |
|
Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
Verwarm de oven voor op 180 C.
Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |