Haring

Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur. Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen. Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de uiringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.


 
Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 300 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 nieuwe/zoute haringen
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • 4 grote, dikke sneden (donker) vloerbrood
  • 25 g zachte boter
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 g veldsla
  • 6 Amsterdamse uien, in vieren
  • 1-2 eetlepels kappertjes


  • Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur. Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen. Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de uiringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Tilapiaburgers met kruidensaus
    Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden