Haring

Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur. Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen. Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de uiringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.


 
Bruschetta met haring en gemarineerde rode ui
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 300 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 nieuwe/zoute haringen
  • 2 rode uien, in dunne ringen
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 1 sinaasappel
  • 4 grote, dikke sneden (donker) vloerbrood
  • 25 g zachte boter
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 g veldsla
  • 6 Amsterdamse uien, in vieren
  • 1-2 eetlepels kappertjes


  • Leg de uiringen in een schaaltje en schenk de azijn erover. Laat de uiringen zo minstens 30 minuten staan tot ze wat zachter zijn en dieproze van kleur. Schil de sinaasappel dik, snijd ook de witte velletjes weg. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de haringen in lange repen. Rooster de sneden brood in een grillpan tot er mooi bruine strepen op komen. Bestrijk de sneden met boter en mosterd en verdeel de veldsla erover. Leg de repen haring erop met de partjes sinaasappel ertussen. Verdeel de uiringen, Amsterdamse uien en kappertjes erover. Serveer de bruschette op borden.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Krabsalade met avocado
    Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
    Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Kabeljauw in bierbeslag
    Snijd de kabeljauw in 12 stukken, besprenkel ze met sinaasappelsap en strooi er zout en royaal peper... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden