|
|
|
|
|
Waterzooi van vis en lentegroenten |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 515 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
8 bospeentjes, in stukken van 4 cm 6 bosuitjes, in stukken van 1 cm 150 g peultjes 300 g zalmfilet, in 4 stukken 300 g kabeljauwfilet, in 4 stukken 8-12 ongepelde tijgergarnalen 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt 100 g boter, in blokjes versgemalen zwarte peper 100 ml droge witte wijn 1 pot visfond (380 ml) of 400 ml visbouillon
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verdeel de wortel, bosui en peultjes in een hapjespan. Leg de stukken vis en garnalen ertussen en verdeel peterselie en de blokjes boter erover. Bestrooi het geheel met zout naar smaak en maal er royaal peper boven. Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht. Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook en laat de waterzooi 10-12 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is. Serveer de waterzooi in warme diepe borden en geef er bruin stokbrood bij.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Homemade makreel-/eiersalade wraps
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder |
|
Garnalencocktail met komkommer
Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder |
|
(Rode) Mul in een pakketje
Verwarm de oven voor op 190 ºC.
Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder |
|
Salade van gemarineerde paling
Snijd de palingfilets in stukken van 4 cm. Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |