Verdeel de wortel, bosui en peultjes in een hapjespan. Leg de stukken vis en garnalen ertussen en verdeel peterselie en de blokjes boter erover. Bestrooi het geheel met zout naar smaak en maal er royaal peper boven. Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht. Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook en laat de waterzooi 10-12 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is. Serveer de waterzooi in warme diepe borden en geef er bruin stokbrood bij.


 
Waterzooi van vis en lentegroenten
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 515 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 8 bospeentjes, in stukken van 4 cm
  • 6 bosuitjes, in stukken van 1 cm
  • 150 g peultjes
  • 300 g zalmfilet, in 4 stukken
  • 300 g kabeljauwfilet, in 4 stukken
  • 8-12 ongepelde tijgergarnalen
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 100 g boter, in blokjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond (380 ml) of 400 ml visbouillon


  • Verdeel de wortel, bosui en peultjes in een hapjespan. Leg de stukken vis en garnalen ertussen en verdeel peterselie en de blokjes boter erover. Bestrooi het geheel met zout naar smaak en maal er royaal peper boven. Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht. Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook en laat de waterzooi 10-12 minuten zachtjes koken tot de vis gaar is. Serveer de waterzooi in warme diepe borden en geef er bruin stokbrood bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Salade van gemarineerde paling
    Snijd de palingfilets in stukken van 4 cm. Hak de kappertjes grof. Klop in een kom een dressing van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden