|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal |
• Bereidingstijd: 35 min. of meer |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 g kabeljauwfilet 1 ingemaakte citroen 4 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 eetlepel Marokkaanse kruiden (ras el hanout) 2 uien, in partjes 1 courgette, in plakken 1 rode en 1 gele paprika, in stukken 100 g gemengde olijven 2-3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Snijd de citroen in vieren en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil in repen. Roer in een grote tajine of hapjespan de olijfolie met de knoflook, kruiden en zout naar smaak door elkaar. Schep de ui, courgette, paprika, olijven en citroenrepen erdoor en strooi de peterselie erover. Zet de pan met de deksel erop op matig hoog vuur en stoof groente in 10 minuten beetgaar. Schep alles tussen door een of twee keer om. Snijd de vis in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Leg de stukken vis tussen de groenten en stoof het gerecht in nog 8-10 minuten zachtjes gaar. Lekker met couscous of Marokkaans brood.
Tip: Ingemaakte citroenen kun je kopen bij de Marokkaanse winkel of natuurlijk zelf maken. Heb je hier allemaal geen zin in gebruik dan de rasp van 1 citroen.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Zalm teriyaki
Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof... Lees verder |
|
Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder |
|
Haring-sandwich
Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder |
|
Picknick palingpate
Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder |
|
Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.
... Lees verder |
|
Marokkaanse couscoussalade met sardines
Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |