Kabeljauw

Snijd de citroen in vieren en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil in repen. Roer in een grote tajine of hapjespan de olijfolie met de knoflook, kruiden en zout naar smaak door elkaar. Schep de ui, courgette, paprika, olijven en citroenrepen erdoor en strooi de peterselie erover. Zet de pan met de deksel erop op matig hoog vuur en stoof groente in 10 minuten beetgaar. Schep alles tussen door een of twee keer om. Snijd de vis in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Leg de stukken vis tussen de groenten en stoof het gerecht in nog 8-10 minuten zachtjes gaar. Lekker met couscous of Marokkaans brood.

Tip: Ingemaakte citroenen kun je kopen bij de Marokkaanse winkel of natuurlijk zelf maken. Heb je hier allemaal geen zin in gebruik dan de rasp van 1 citroen.


 
Vistajine met paprika
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 600 g kabeljauwfilet
  • 1 ingemaakte citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel Marokkaanse kruiden (ras el hanout)
  • 2 uien, in partjes
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 rode en 1 gele paprika, in stukken
  • 100 g gemengde olijven
  • 2-3 eetlepels platte peterselie, grof gehakt


  • Snijd de citroen in vieren en snijd het vruchtvlees weg. Snijd de schil in repen. Roer in een grote tajine of hapjespan de olijfolie met de knoflook, kruiden en zout naar smaak door elkaar. Schep de ui, courgette, paprika, olijven en citroenrepen erdoor en strooi de peterselie erover. Zet de pan met de deksel erop op matig hoog vuur en stoof groente in 10 minuten beetgaar. Schep alles tussen door een of twee keer om. Snijd de vis in 12 stukken en bestrooi ze met zout en peper. Leg de stukken vis tussen de groenten en stoof het gerecht in nog 8-10 minuten zachtjes gaar. Lekker met couscous of Marokkaans brood.

    Tip: Ingemaakte citroenen kun je kopen bij de Marokkaanse winkel of natuurlijk zelf maken. Heb je hier allemaal geen zin in gebruik dan de rasp van 1 citroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zalm teriyaki
    Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Picknick palingpate
    Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder
    Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
    Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    ... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden