Tongschar

Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot een derde van het vocht over is. Zeef het vocht boven een andere pan. Schraap het zwart merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht. Roer ook de slagroom erdoor en laat de saus nog 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de tongscharren in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tongscharren er met de donkere kant in. Bak 4 minuten, keer de vissen en bak ook de onderkant in nog 4-5 minuten gaar. Snijd de appels elk in 10 partjes. Houd de vissen warm op een bord onder aluminiumfolie en bak de partjes appel in het bakvet. Schep wat saus op warme borden en leg de tongschar in de saus. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de vis. Strooi er wat peterselie over. Serveer de rest van de saus erbij. Lekker met gesmoorde spitskool en gebakken aardappeltjes.


 
Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 465 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 4 kleine tongscharren of 2 grote, schoongemaakt
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 pot visfond (400 ml)
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 1 vanillestokje, opengesneden
  • 250 ml slagroom
  • versgemalen peper
  • 4 eetlepels bloem
  • 25 g boter
  • 2 stevige appels, geschild en elk in 12 partjes
  • 1 eetlepel peterselie, heel fijngehakt


  • Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot een derde van het vocht over is. Zeef het vocht boven een andere pan. Schraap het zwart merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht. Roer ook de slagroom erdoor en laat de saus nog 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de tongscharren in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tongscharren er met de donkere kant in. Bak 4 minuten, keer de vissen en bak ook de onderkant in nog 4-5 minuten gaar. Snijd de appels elk in 10 partjes. Houd de vissen warm op een bord onder aluminiumfolie en bak de partjes appel in het bakvet. Schep wat saus op warme borden en leg de tongschar in de saus. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de vis. Strooi er wat peterselie over. Serveer de rest van de saus erbij. Lekker met gesmoorde spitskool en gebakken aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    Zeebaarsfilet met mosterdglazuur
    Bestrooi de zeebaarsfilets met peper en zout. Meng olijfolie met mosterd, citroensap, dille en bruin... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden