Haring

Snijd de plakjes koek diagonaal door en bestrijk ze dun met olie. Rooster de plakjes koek in een grillpan tot ze krokant zijn en laat ze afkoelen. Snijd de venkel in vieren en schaaf de parten in flinterdunne reepjes. Meng de venkel in een kom met dille, citroensap en een halve eetlepel olie. Voeg wat zout en vergemalen peper toe. Laat de salade minstens 15 minuten staan. Maak de haringfilets los en snijd elke filet in vier ruitvormige stukken. Schep op elk plakje koek wat venkelsalade en leg er een stukje haring op. Garneer met een klein schepje Griekse yoghurt en een toefje dille. Serveer de crostini's op een schaal.


 
Haringcrostini met venkel
• Borrelhapje / Amuse voor personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 nieuwe haringen, schoongemaakt
  • 8 dunne plakjes oude wijvenkoek of ontbijtkoek
  • 1 venkel
  • 1 eetlepel (rijst)olie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt + enkele toefjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • versgemalen peper


  • Snijd de plakjes koek diagonaal door en bestrijk ze dun met olie. Rooster de plakjes koek in een grillpan tot ze krokant zijn en laat ze afkoelen. Snijd de venkel in vieren en schaaf de parten in flinterdunne reepjes. Meng de venkel in een kom met dille, citroensap en een halve eetlepel olie. Voeg wat zout en vergemalen peper toe. Laat de salade minstens 15 minuten staan. Maak de haringfilets los en snijd elke filet in vier ruitvormige stukken. Schep op elk plakje koek wat venkelsalade en leg er een stukje haring op. Garneer met een klein schepje Griekse yoghurt en een toefje dille. Serveer de crostini's op een schaal.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Eenvoudige viskoekjes
    Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke kleine stukjes en kook ze met wat zout in een laagje water... Lees verder
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Mediterrane garnalenspiesen
    Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de... Lees verder
    Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
    Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousseline... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden