Hollandse garnaal

Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten afkoelen. Haal ondertussen de peultjes af en kook ze 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen.
Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Laat de tonijn uitlekken, verwijder graatjes en meng de tonijn met de krieltjes, de peultjes, de worteltjes, de (afgegoten) minimaïskolfjes, de mosselen, de garnalen en de saus. Leg de sla op 4 borden en schep de salade in het midden.

Vistip: Vervang de tonijn eventueel door zalm en de garnalen door krab.


 
Vissalade met voorjaarsgroenten
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 580 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 potje mosselen in ÔÇÖt zuur (├á 370 ml)
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 blikje (ca. 200 g) tonijn
  • 500 g nieuwe geschrapte krieltjes
  • 200 g peultjes
  • 10 jonge geschrapte worteltjes
  • 1 blikje minima├»s
  • 3 dl remouladesaus (kant-en-klaar)
  • 12 blaadjes sla
  • zout


  • Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten afkoelen. Haal ondertussen de peultjes af en kook ze 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen.
    Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Laat de tonijn uitlekken, verwijder graatjes en meng de tonijn met de krieltjes, de peultjes, de worteltjes, de (afgegoten) minimaïskolfjes, de mosselen, de garnalen en de saus. Leg de sla op 4 borden en schep de salade in het midden.

    Vistip: Vervang de tonijn eventueel door zalm en de garnalen door krab.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse zalmfilet met paprika
    Snijd de paprika in reepjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en pers hier en teentje k... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Tortillataart met tonijn
    Laat de tonijn in een zeef uitlekken en verdeel het visvlees in stukjes. Snijd de bosuitjes in ringe... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Gestoofde kabeljauw Mexicaanse stijl
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Bestrooi de filets met 1 eetlepel ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden