Hollandse garnaal

Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten afkoelen. Haal ondertussen de peultjes af en kook ze 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen.
Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Laat de tonijn uitlekken, verwijder graatjes en meng de tonijn met de krieltjes, de peultjes, de worteltjes, de (afgegoten) minimaïskolfjes, de mosselen, de garnalen en de saus. Leg de sla op 4 borden en schep de salade in het midden.

Vistip: Vervang de tonijn eventueel door zalm en de garnalen door krab.


 
Vissalade met voorjaarsgroenten
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 580 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 1 potje mosselen in ÔÇÖt zuur (├á 370 ml)
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 blikje (ca. 200 g) tonijn
  • 500 g nieuwe geschrapte krieltjes
  • 200 g peultjes
  • 10 jonge geschrapte worteltjes
  • 1 blikje minima├»s
  • 3 dl remouladesaus (kant-en-klaar)
  • 12 blaadjes sla
  • zout


  • Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten afkoelen. Haal ondertussen de peultjes af en kook ze 3 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Afgieten en laten afkoelen.
    Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Laat de tonijn uitlekken, verwijder graatjes en meng de tonijn met de krieltjes, de peultjes, de worteltjes, de (afgegoten) minimaïskolfjes, de mosselen, de garnalen en de saus. Leg de sla op 4 borden en schep de salade in het midden.

    Vistip: Vervang de tonijn eventueel door zalm en de garnalen door krab.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Hollandse garnalen, mousseline van bier en asperges
    Schil de asperges en kook ze in gezouten water. Hiervoor gebruik je best een speciale verticale pan,... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Franse boule gevuld met gerookte zalm
    Snijd een kap van het brood en hol het brood uit tot op 3 cm van de wand. Verdeel het broodkruim in ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden