Hollandse garnaal

Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de glace van garnalen. Voeg de olijfolie, de ui, de tomatenpuree, de tamarinde, de suiker, het limoensap, het natriumzout, de witte azijn en de pepers toe. Breng vervolgens op smaak met de takjes citroenmelisse, de curry, de kurkuma, peper en zout. Zo krijg je een smaakvolle en pittige bouillon. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Haal de soep door een puntzeef en hou warm. Schik enkele Hollandse garnalen in een gietijzeren stoofpotje en giet er de soep over. Voeg tot slot de fijngehakte basilicum, de tomatenblokjes, de vermicelli en de gebakken knoflook toe.


 
Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
• Soep voor personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 100 g Hollandse garnalen
  • basilicum
  • 8 takjes citroenmelisse
  • 1 versnipperde ui
  • 10 g tomatenpuree
  • 60 ml olijfolie, een mespuntje curry, kurkuma of
  • saffraan, peper en zout
  • 20 g gedroogde garnalen
  • 6 g glace van garnalen (bijv. Primerba)
  • 30 g tamarinde of banaan
  • 20 g suiker
  • sap van 1 limoen
  • 20 g natriumzout of maizena
  • 50 g witte azijn
  • 2 fijngesneden kleine rode pepers
  • 80 ml kokosmelk
  • 1 el vermicelli
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat in blokjes gesneden


  • Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de glace van garnalen. Voeg de olijfolie, de ui, de tomatenpuree, de tamarinde, de suiker, het limoensap, het natriumzout, de witte azijn en de pepers toe. Breng vervolgens op smaak met de takjes citroenmelisse, de curry, de kurkuma, peper en zout. Zo krijg je een smaakvolle en pittige bouillon. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Haal de soep door een puntzeef en hou warm. Schik enkele Hollandse garnalen in een gietijzeren stoofpotje en giet er de soep over. Voeg tot slot de fijngehakte basilicum, de tomatenblokjes, de vermicelli en de gebakken knoflook toe.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-tomatentaartje
    Verwarm de oven voor op 200 Ā°C. Pel het teentje knoflook en pers dit boven de olie. Rol de sneetjes... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden