|
|
|
|
|
Hollandse garnalen met eieren, shiso en dadels |
|
|
• Voorgerecht voor personen; |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
60 g Hollandse garnalen en vingers geroosterd wit brood 4 eieren 1 versnipperde ui 100 g dadelsap 30 g shisoblaadjes (van de pernille plant) of Japanse munt 5 g gember in julienne gesneden 40 g dadels in julienne gesneden geraspte schil van ½ limoen 1 el limoensap 15 g boter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stoof de versnipperde ui in 100 g water en voeg het dadelsap, de shisoblaadjes, de gember en de dadels toe. Laat op een zacht vuurtje sudderen en voeg de geraspte schil en het sap van de limoen toe. Werk het geheel op met een klontje boter. Afwerking: Schik de bereiding in een eierdopje en dresseer het kookvocht eromheen. Kook het ei op 63 °C, scheid vervolgens het gestolde eiwit van het eigeel en schik het lauwe eigeel in het midden. Versier met de Hollandse garnalen en de broodvingers.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Haring-Clubsandwich
Snijd de ui in dunne ringen. Was en droog de veldsla. Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mo... Lees verder |
|
Ceviche van coquilles
Verwarm de oven voor op 140 graden. Verdeel de blokjes witbrood over een bakplaat, besprenkel met ee... Lees verder |
|
Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder |
|
Mierikswortelmousse met paling
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes uit en doe ze met iets voc... Lees verder |
|
Wraphapje met garnalensalade
Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder |
|
Gegrilde zeeduivel met een Moorse dipsaus
Snijd de zeeduivel zoveel mogelijk in gelijke blokjes. Maak een marinade van de droge sherry met oli... Lees verder |
|
Noedelsalade met garnalen en (rode) mul
Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en ... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |