Hollandse garnaal

Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de peper en het zout toe. Smelt de boter goudbruin en voeg de Hollandse garnalen en de sjalotjes toe. Maak balletjes en zet even in de diepvries. Paneer ze vervolgens op Engelse wijze. Maak een ragout van de wortelen en de selderij. Bak de groenten zonder ze te kleuren, voeg de kruiden en de rest van de grijze garnalen toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voor het brandnetelsap: blancheer de blaadjes, laat ze uitlekken en vervolgens schrikken in koud water. Mix en haal het mengsel door de zeef. Voeg vervolgens peper en zout aan het sap toe en werk op met de boter. Mix de feta en leng aan met melk indien nodig. Bak de waterkers samen met de gehakte hazelnoten in boter. Schik de waterkers in het midden van het bord en dresseer er een bolletje Hollandse garnalen op. Dresseer de groenteragout eromheen en werk af met een streepje brandnetelsap en fetacrème.


 
Gepaneerde Hollandse garnalen op een bedje van waterkers met brandnetel en feta
• Borrelhapje / Amuse voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 50 g Hollandse garnalen
  • 250 g boter
  • 25 g peterselie
  • 10 g bieslook
  • sap van ¬ľ citroen
  • 8 g fijngehakte knoflook
  • 15 g fijngehakte sjalotjes
  • 40 g wortelen
  • 40 g selderij
  • 1 el fijngehakte kruiden
  • 20 brandnetelblaadjes
  • 100 g feta
  • 1 bosje waterkers
  • 20 g gehakte hazelnoten
  • voldoende hoeveelheid steranijs, peper, zout, benodigdheden om te paneren op Engelse wijze (bloem, eieren, paneermeel)


  • Voeg aan de zachte boter de peterselie, de bieslook, het citroensap, de knoflook, de steranijs, de peper en het zout toe. Smelt de boter goudbruin en voeg de Hollandse garnalen en de sjalotjes toe. Maak balletjes en zet even in de diepvries. Paneer ze vervolgens op Engelse wijze. Maak een ragout van de wortelen en de selderij. Bak de groenten zonder ze te kleuren, voeg de kruiden en de rest van de grijze garnalen toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Voor het brandnetelsap: blancheer de blaadjes, laat ze uitlekken en vervolgens schrikken in koud water. Mix en haal het mengsel door de zeef. Voeg vervolgens peper en zout aan het sap toe en werk op met de boter. Mix de feta en leng aan met melk indien nodig. Bak de waterkers samen met de gehakte hazelnoten in boter. Schik de waterkers in het midden van het bord en dresseer er een bolletje Hollandse garnalen op. Dresseer de groenteragout eromheen en werk af met een streepje brandnetelsap en fetacr√®me.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken meerval met citroen-peterseliejus
    Besprenkel de meerval met 1 eetlepel citroensap en strooi er zeezout over. Verhit de olie en bak de ... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ¬ļC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Tongkrullen op een spinaziesalade met garnalenmayonaise
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de filets in de lengte doormidden,... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Oosterse makreelspiesjes
    Snijd elke makreelfilet in de lengte doormidden en snijd elk stuk in 2-3 kleinere stukken. Roer in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden