Hollandse garnaal

Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water, op het vuur te zetten. Breng aan de kook en laat gedurende ½ uur pruttelen. Schil ondertussen de aardappelen. Snij in dunne plakjes en frituur krokant. Laat afkoelen en maal fijn met behulp van een vijzel. Zeef de bouillon, breng op smaak met citroenverbena en voeg de iota toe (5 g per liter). Breng aan de kook en zeef. Doe in vormpjes en laat opstijven in de diepvries. Haal uit de vormpjes, serveer met de garnalen en de crunch van aardappel. Werk af met een blaadje citroenverbena.


 
Flan van Hollandse garnalen met crunch van aardappel
• Voorgerecht voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 120 g Hollandse garnalen (ongepeld)
  • 4 aardappelen
  • citroenverbena (kan vervangen worden door rucola)
  • iota (kan vervangen worden door gewone panna cotta)


  • Pel de Hollandse garnalen. Maak een bouillon door de garnaalpellen in een kookpot, gevuld met water, op het vuur te zetten. Breng aan de kook en laat gedurende ½ uur pruttelen. Schil ondertussen de aardappelen. Snij in dunne plakjes en frituur krokant. Laat afkoelen en maal fijn met behulp van een vijzel. Zeef de bouillon, breng op smaak met citroenverbena en voeg de iota toe (5 g per liter). Breng aan de kook en zeef. Doe in vormpjes en laat opstijven in de diepvries. Haal uit de vormpjes, serveer met de garnalen en de crunch van aardappel. Werk af met een blaadje citroenverbena.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde tongrolletjes uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Snijd en was de prei. Doe de prei in een vergiet en schenk er... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Scholrolletjes met zalm en citroen-dillesaus
    Spoel de schol- en zalmfilets af en dep ze droog. Snijd de zalm in 4 korte dikke repen. Breng in een... Lees verder
    Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
    Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder
    Focacciasandwich met tonijnsalade
    Bak de focaccia in een voorverwarmde oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de toma... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden