Hollandse garnaal

Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.


 
Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
• Voorgerecht voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 120 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 1 bundel asperges (AA kwaliteit)
  • boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • peper en zout
  • Voor de mousselinesaus:
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers
  • scheutje room
  • scheut oude geuzebier
  • Voor de bavarois:
  • 1 pakje postelein
  • 100 g culinaire room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 g slagroom 40%


  • Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pakketje met pangasius, aardappel, ui en tomaat
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Boen de citroen schoon en rasp er 1 theelepel gele schil af. ... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
    Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    ... Lees verder
    Bruschetta met gemarineerde paling
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Roer in een kom de wijn met het citroensap, de olijfolie, de uiring... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Artisjok-zalmpaté
    Laat de artisjokken uitlekken en snijd ze in grove stukken. Snijd de paprika in piepkleine blokjes. ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden