Hollandse garnaal

Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.


 
Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
• Voorgerecht voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 120 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 1 bundel asperges (AA kwaliteit)
  • boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • peper en zout
  • Voor de mousselinesaus:
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers
  • scheutje room
  • scheut oude geuzebier
  • Voor de bavarois:
  • 1 pakje postelein
  • 100 g culinaire room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 g slagroom 40%


  • Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Vissticks
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kabeljau... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Komkommerschuitjes met haring en lente-uisalade
    Verwijder de pitjes uit de tomaat en snijd deze in dunne reepjes. Snijd de lente-uitjes in lange sch... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden