Hollandse garnaal

Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.


 
Hollandse garnalen met een mousseline van geuzebier, gepocheerd kwartelei, postelein en asperges
• Voorgerecht voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 120 g Hollandse garnalen
  • 12 kwarteleitjes
  • scheutje azijn
  • 1 bundel asperges (AA kwaliteit)
  • boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • peper en zout
  • Voor de mousselinesaus:
  • 100 g boter
  • 2 eidooiers
  • scheutje room
  • scheut oude geuzebier
  • Voor de bavarois:
  • 1 pakje postelein
  • 100 g culinaire room
  • 4 gelatineblaadjes
  • 100 g slagroom 40%


  • Pocheer de kwarteleitjes gedurende 1 minuut in water met azijn maar zonder zout. Maak een mousselinesaus met de boter, room, eidooiers en geuzebier en kruid af met peper en zout. Kook de postelein kort en blendeer deze zeer fijn samen met de culinaire room. Verwarm lichtjes, kruid af met peper en zout en meng er de geweekte gelatineblaadjes door. Spatel vervolgens de licht opgeklopte room erdoor. Schil de asperges, kook gedurende 8 minuten en snij in stukjes. Bak deze kort op in boter en kruid af met peper en zout en nootmuskaat.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden