Hollandse garnaal

Schil de asperges en kook ze in gezouten water. Hiervoor gebruik je best een speciale verticale pan, zodat de koppen van de asperges boven het water uitsteken. Voor de mousseline van bier meng je in een pan het bier en de eierdooiers. Werk vervolgens op met gesmolten boter, op een zacht vuur. Dien meteen op of bewaar de bereiding in een sifonfles en warm net voor het opdienen nog even op (au bain-marie bij een temperatuur van 60 ├á 70 ┬░C). Meng voor de bierschuim de ingredi├źnten (bier, lecithine of eierdooier, peper en zout) en dresseer deze op het bord net voor het opdienen. Schik de asperges op het bord, doe er de Hollandse garnalen en de mousseline over en werk af met het bierschuim.


 
Hollandse garnalen, mousseline van bier en asperges
• Voorgerecht voor personen;
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 20 asperges (2 st. p.p.)
  • Voor de mousseline van bier:
  • 10 cl bier (bij voorkeur MartinÔÇÖs Pale Ale)
  • 2 eierdooiers
  • 125 g boter
  • zout
  • peper
  • Voor het bierschuim:
  • 2,5 dl bier
  • 1,2 g lecithine (of 1 eierdooier)
  • zout
  • peper


  • Schil de asperges en kook ze in gezouten water. Hiervoor gebruik je best een speciale verticale pan, zodat de koppen van de asperges boven het water uitsteken. Voor de mousseline van bier meng je in een pan het bier en de eierdooiers. Werk vervolgens op met gesmolten boter, op een zacht vuur. Dien meteen op of bewaar de bereiding in een sifonfles en warm net voor het opdienen nog even op (au bain-marie bij een temperatuur van 60 ├á 70 ┬░C). Meng voor de bierschuim de ingredi├źnten (bier, lecithine of eierdooier, peper en zout) en dresseer deze op het bord net voor het opdienen. Schik de asperges op het bord, doe er de Hollandse garnalen en de mousseline over en werk af met het bierschuim.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringsandwich met komkommer en mierikswortelmayonaise
    Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkomm... Lees verder
    Roodbaarsfilet met tapenade van olijven en gedroogde tomaten
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. P... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Oesters met hoisindressing
    Roer oestersaus, rijstazijn en olijfolie door elkaar. Voeg gember, sinaasappelschil en chilipeper to... Lees verder
    Garnalencocktail met mango en limoendressing
    Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden