Hollandse garnaal

Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de ui-ringetjes de fijngehakte knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de cognac, de wijn en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen. Roer de crème fraiche door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden (dit duurt zo’n 3 minuten). Breng de saus op smaak met een snufje zout. Voeg de garnalen toe en laat ze in 1 minuut goed warm worden. Schep de garnalen in knoflooksaus in 4 schaaltjes en serveer ze direct met het (warme) stokbrood.


 
Garnalen in knoflooksaus
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 360 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 25g boter
  • ½ theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel vieux of cognac
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl visbouillon (tablet)
  • 2 eetlepels crème fraiche
  • zout
  • 1 stokbrood


  • Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in een steelpannetje zonder dat de boter bruin wordt. Voeg de ui-ringetjes de fijngehakte knoflook en de peper toe en bak ze op een laag vuur 2 minuten. Zet het vuur hoog, voeg de cognac, de wijn en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 3 minuten inkoken, zodat een gedeelte van het vocht kan verdampen. Roer de crème fraiche door de hete saus en laat hem op een hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft van het vocht verdampt is en de saus licht gebonden (dit duurt zo’n 3 minuten). Breng de saus op smaak met een snufje zout. Voeg de garnalen toe en laat ze in 1 minuut goed warm worden. Schep de garnalen in knoflooksaus in 4 schaaltjes en serveer ze direct met het (warme) stokbrood.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden