Makreel

Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht. Laat de rozijnen daarna uitlekken, bewaar het vocht. Snijd de halve rodekool doormidden en snijd de harde stronk schuin weg. Schaaf de rodekool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop 2 eetlepels van rozijnenvocht met de azijn, olie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de rodekool en tijmblaadjes erdoor en laat de salade minstens een uur staan. Verwijder de kop en het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in 4 grote stukken. Snijd op het laatste moment het struikje witlof in dunne reepjes. Schep op vier borden een bergje rodekoolsalade. Leg de stukken makreel erop en druppel er wat het rozijnenvocht over. Verdeel de witlof en rozijnen erover en garneer met takjes tijm.


 
Rodekoolsalade met makreel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 325 kCal
• Bereidingstijd: > 60 min
Ingrediënten:
  • 1 gestoomde makreel van 300 g
  • 100 ml appelsap
  • 50 g rozijnen
  • ½ kleine rodekool (totaal ca. 250 g)
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels (walnoot)olie
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes + enkele takjes tijm voor garnering
  • 1 klein struikje witlof
  • zout en peper


  • Kook in een steelpan het appelsap met de rozijnen 2 minuten op zacht vuur. Laat de rozijnen afkoelen in het vocht. Laat de rozijnen daarna uitlekken, bewaar het vocht. Snijd de halve rodekool doormidden en snijd de harde stronk schuin weg. Schaaf de rodekool (in de keukenmachine) in flinterdunne reepjes. Klop 2 eetlepels van rozijnenvocht met de azijn, olie en wat zout en peper tot een dressing. Schep de rodekool en tijmblaadjes erdoor en laat de salade minstens een uur staan. Verwijder de kop en het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verwijder eventuele kleine graatjes en verdeel het visvlees in 4 grote stukken. Snijd op het laatste moment het struikje witlof in dunne reepjes. Schep op vier borden een bergje rodekoolsalade. Leg de stukken makreel erop en druppel er wat het rozijnenvocht over. Verdeel de witlof en rozijnen erover en garneer met takjes tijm.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
    Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met Griekse groenten
    Spoel de kabeljauwfilets onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de courgettes in de lengte in v... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum
    Maak de mosselen goed schoon en verwijder met een mesje eventuele baarden. Doe de olijfolie in de wo... Lees verder
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden