Tonijn

Snijd de tonijn in plakjes van ┬Ż cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar.
Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn.
Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak.
Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn.

*Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.


 
Tonijn ceviche
• Voorgerecht koud voor 4 personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 mooi stuk bonito of yellowfin van ca. 450 g
  • 1 citroen
  • 1 stuk verse gemberwortel van 3 cm, geschild
  • 1 groene peper, zonder zaadjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels (rijst of arachide)olie
  • 8 kerstomaatjes
  • grof zeezout, gemalen


  • Snijd de tonijn in plakjes van ┬Ż cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar.
    Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn.
    Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak.
    Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn.

    *Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegrilde scholfilet met wortel en olijf
    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met een dikke bodem en schep de ui, wortel, olijven, tomaat... Lees verder
    Garnalenrago├╗t met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    Hartige zalmtaart
    Verwarm de oven voor op 180┬║C.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes e... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Botermakreel met tuinbonensalade
    Roer in een kommetje de rozemarijn met de olijfolie door elkaar en laat dit 5 minuten staan.
    Ve... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden