Tonijn

Snijd de tonijn in plakjes van ¬Ĺ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar.
Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn.
Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak.
Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn.

*Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.


 
Tonijn ceviche
• Voorgerecht koud voor 4 personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 mooi stuk bonito of yellowfin van ca. 450 g
  • 1 citroen
  • 1 stuk verse gemberwortel van 3 cm, geschild
  • 1 groene peper, zonder zaadjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels (rijst of arachide)olie
  • 8 kerstomaatjes
  • grof zeezout, gemalen


  • Snijd de tonijn in plakjes van ¬Ĺ cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar.
    Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn.
    Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak.
    Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn.

    *Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tonijn met sperziebonen en olijven
    Kook de sperziebonen in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef on... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden