Tonijn

Snijd de tonijn in plakjes van ┬Ż cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar.
Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn.
Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak.
Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn.

*Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.


 
Tonijn ceviche
• Voorgerecht koud voor 4 personen personen; 210 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 mooi stuk bonito of yellowfin van ca. 450 g
  • 1 citroen
  • 1 stuk verse gemberwortel van 3 cm, geschild
  • 1 groene peper, zonder zaadjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt
  • 2 eetlepels (rijst of arachide)olie
  • 8 kerstomaatjes
  • grof zeezout, gemalen


  • Snijd de tonijn in plakjes van ┬Ż cm dik* en leg ze op vier borden, in een rij dakpansgewijs naast elkaar.
    Pers de citroen volledig uit en rasp de gember fijn boven het sap. Hak de groene peper fijn.
    Roer de groene peper, sjalot en koriander door het citroensap en klop de olie met wat gemalen grof zeezout en peper naar smaak.
    Snijd de tomaatjes in vieren en schep ze door de dressing. Schep de dressing over de plakjes tonijn.

    *Je kunt het stuk tonijn makkelijker in mooie plakken snijden als je het eerst een uur strak verpakt in plasticfolie in de diepvriezer stevig laat worden. Gebruik voor het snijden een groot glad en scherp mes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Dorade op bedje van ratatouille
    Verwarm de oven voor op 180┬░C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden