|
|
|
|
|
Lunchsalade met gebakken wijting en druiven |
|
|
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 1405 kCal |
• Bereidingstijd: 10 - 20 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
400 gram wijtingfilet, in 8 stukken 2 eetlepels balsamico-azijn 150 gram haricots verts, gehalveerd 6 eetlepels olijfolie 1 kropje eikenbladsla, blaadjes in stukken gescheurd 75 gram veldsla 40 gram rucola 1 bosuitje, in ringetjes 2 eetlepels bloem 3 eetlepels fijne polenta of couscous 150 gram groene druiven zonder pit, gehalveerd 150 gram rode druiven zonder pit, gehalveerd
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan. Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door. Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar. Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Vispakketjes van de barbecue
Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder |
|
Oosterse tijgergarnalen met tomaat en kokos
Verhit de olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de sambal erdoor en bak ... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |