Wijting

Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan. Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door. Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar. Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.


 
Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 1405 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 gram wijtingfilet, in 8 stukken
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 150 gram haricots verts, gehalveerd
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 kropje eikenbladsla, blaadjes in stukken gescheurd
  • 75 gram veldsla
  • 40 gram rucola
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels fijne polenta of couscous
  • 150 gram groene druiven zonder pit, gehalveerd
  • 150 gram rode druiven zonder pit, gehalveerd


  • Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. Laat ze zo even staan. Kook de haricots verts in een kleine pan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Klop in een kom 1 eetlepel balsamico-azijn met 4 eetlepels olijfolie en wat zout en peper tot een dressing en meng de eikenbladsla, veldsla, rucola, haricots verts en uiringetjes er luchtig door. Meng in een diep bord de bloem met de polenta en wentel de wijtingfilets erdoor. Druk de polenta goed aan. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de wijtingfilets in 4-6 minuten krokant en net gaar. Verdeel de salade over wijde kommen of diepe borden en leg de wijtingfilets en de druiven erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde sliptong met pittige tartaarsaus
    Dep de sliptongen droog met keukenpapier. Wrijf de vissen in met de kerrie en zout en peper naar sma... Lees verder
    Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
    Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden