Wijting

Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol en in kleine blokjes. Kruid de stukken wijting met wat zout en versgemalen peper. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de stukken wijting in de pan in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Fruit de knoflook, ui en venkel in het bakvet in 2-3 minuten heel zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij, laat alles even pruttelen en voeg dan ook de fond toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper.
Leg de stukken wijting in warme soepborden en schep de hete soep erop. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.


 
Mediterrane wijtingsoep
• Soep voor 4 personen personen; 735 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram wijtingfilet, in 8 stukken
  • 4 rijpe tomaten
  • ¬Ĺ venkelknol
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 100 ml witte vermout of wijn
  • 600 ml visfond of visbouillon


  • Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol en in kleine blokjes. Kruid de stukken wijting met wat zout en versgemalen peper. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de stukken wijting in de pan in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Fruit de knoflook, ui en venkel in het bakvet in 2-3 minuten heel zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij, laat alles even pruttelen en voeg dan ook de fond toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper.
    Leg de stukken wijting in warme soepborden en schep de hete soep erop. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Salade in 'n pot met haring
    Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster in een droge koekenpan het amandels... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    Gebakken kabeljauwfilet met witlof en mosterd
    Snijd de kabeljauw in 2 gelijke stukken en bestrooi ze met zout en peper. Wentel de stukken door de ... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden