Wijting

Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol en in kleine blokjes. Kruid de stukken wijting met wat zout en versgemalen peper. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de stukken wijting in de pan in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Fruit de knoflook, ui en venkel in het bakvet in 2-3 minuten heel zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij, laat alles even pruttelen en voeg dan ook de fond toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper.
Leg de stukken wijting in warme soepborden en schep de hete soep erop. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.


 
Mediterrane wijtingsoep
• Soep voor 4 personen personen; 735 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram wijtingfilet, in 8 stukken
  • 4 rijpe tomaten
  • Ā½ venkelknol
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 100 ml witte vermout of wijn
  • 600 ml visfond of visbouillon


  • Kruis de tomaten in en dompel ze heel even in kokend water. Ontvel de tomaten en snijd de tomaten in vieren. Schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de stengels en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen en snijd de venkelknol en in kleine blokjes. Kruid de stukken wijting met wat zout en versgemalen peper. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de stukken wijting in de pan in 4-6 minuten net gaar. Schep ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm. Fruit de knoflook, ui en venkel in het bakvet in 2-3 minuten heel zachtjes glazig. Schep de tomaatstukjes, Italiaanse kruiden en sinaasappelrasp erdoor en bak ze even mee. Schenk de vermout erbij, laat alles even pruttelen en voeg dan ook de fond toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken tot de groente gaar is. Breng de soep pittig op smaak met zout en peper.
    Leg de stukken wijting in warme soepborden en schep de hete soep erop. Garneer met het achtergehouden venkelgroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200Ā° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Scheveningse haringtoastjes
    Snijd de paprika in blokjes en blancheer deze 2 minuten, afgieten en koud spoelen. Snijd de haring i... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Indiase visschotel
    Leg de vissoorten in een kom en besprenkel deze met citroensap. Meng 1 theelepel chilipoeder, ketoem... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden