|
|
|
|
|
|
|
• Voorgerecht warm voor 4 personen personen; 840 kCal |
• Bereidingstijd: 10 - 20 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
400 gram wijtingfilet, in blokjes 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels Griekse yoghurt nootmuskaat 1 eetlepel olijfolie 1 eetlepel verse dille, fijngehakt 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt 4 geroosterde rode paprika’s (uit pot) 75 gram gruyère, geraspt 4 lage eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.
Je kunt ook zelf paprika’s -twee paprika’s is dan voldoende- in een hete oven van 220˚C in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika’s in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika’s goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika’s.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Garnalenroerei met truffel geserveerd in brood
Breek de eieren boven een beslagkom, klop ze vervolgens los met ± 6 eetlepels room of melk. Maak he... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Zalmtaartje met gorgonzola
Verwarm de oven voor op 225 ºC. Snijd de zalmfilet in dunne plakjes. Snijd de plakjes bladerdeeg in... Lees verder |
|
Forel met hazelnoten en peterselie
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Hak de peterselie fij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |