Wijting

Verwarm de oven voor op 200ňöC.
Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

Je kunt ook zelf paprika‚Äôs -twee paprika‚Äôs is dan voldoende- in een hete oven van 220ňöC in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika‚Äôs in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika‚Äôs goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika‚Äôs.


 
Gegratineerde wijting
• Voorgerecht warm voor 4 personen personen; 840 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 400 gram wijtingfilet, in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 eetlepel bieslook, fijngeknipt
  • 4 geroosterde rode paprika‚Äôs (uit pot)
  • 75 gram gruy√®re, geraspt
  • 4 lage eenpersoons ovenschaaltjes, ingevet


  • Verwarm de oven voor op 200ňöC.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghurt met wat zout, versgemalen zwarte peper, nootmuskaat en olijfolie. Schep de blokjes wijting en de verse kruiden erdoor. Snijd de paprika’s open en dep ze met keukenpapier droog. Leg de paprika’s opengeklapt in de ovenschaaltjes en schep het wijtingmengsel erop. Strooi de kaas erover. Zet de schaaltjes op het rooster in de oven en laat de wijting in 12-15 minuten gaar worden en goudbruin kleuren.

    Je kunt ook zelf paprika‚Äôs -twee paprika‚Äôs is dan voldoende- in een hete oven van 220ňöC in 20 minuten roosteren tot ze zacht worden en het vel donker kleurt. Laat de paprika‚Äôs in een kom afgedekt 10 minuten nagaren. Verwijder het vel en de zaadjes en dep de paprika‚Äôs goed droog met keukenpapier. Halveer deze zelf geroosterde paprika‚Äôs.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Mosselrolletjes
    De mosselen laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Snijd de peer en de mango in dunne reep... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden