Wijting

Verwarm de oven voor op 200˚C.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.


 
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 985 kCal
• Bereidingstijd: 45 - 60 min
Ingrediënten:
  • 4 wijtingfilets à 150 gram
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram kleine zwarte olijven zonder pit
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of lage ovenschaal, ingevet met olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte paling op lauwwarme aardappel-spinaziesalade
    Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne ... Lees verder
    Zalmtaartje met bosui
    Verwarm de oven voor op 200 °C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Snijd de bosuitjes in r... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Hollands garnalen-tartaartje met waterkers
    Houd 2 el garnalen apart voor de garnering. Hak de helft van de rest van de garnalen fijn.

    ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Gegrilde zalm met mosterdsaus
    Spoel de zalmmoten af onder koud stromend water en dep ze droog. Besprenkel ze met citroensap. Verwa... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden