Wijting

Verwarm de oven voor op 200ĖšC.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.


 
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 985 kCal
• Bereidingstijd: 45 - 60 min
Ingrediënten:
  • 4 wijtingfilets Ć  150 gram
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van Ā½ citroen
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram kleine zwarte olijven zonder pit
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of lage ovenschaal, ingevet met olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200ĖšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Poke Bowl met tonijn
    Maak een marinade van de sojasaus, de sesamolie, de sushi azijn en het sap van een halve limoen. Bre... Lees verder
    Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Pappardelle met tomatenroomsaus en rivierkreeftjes
    Snijd 4 tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de rest v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden