Wijting

Verwarm de oven voor op 200˚C.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.


 
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 985 kCal
• Bereidingstijd: 45 - 60 min
Ingrediënten:
  • 4 wijtingfilets ├á 150 gram
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van ┬Ż citroen
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram kleine zwarte olijven zonder pit
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of lage ovenschaal, ingevet met olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200╦ÜC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken pangasius met oestersaus
    Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onde... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gourmet met vis
    Vis is lekker snel klaar. Vandaar dat het bij uitstek geschikt is om mee te gourmetten en (steen)gri... Lees verder
    Proven├žaalse visquiche
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Spoel de visfilets af ond... Lees verder
    Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Leg de zalmfilets in een ingevette ovenschaal en bestrooi ze m... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden