Wijting

Verwarm de oven voor op 200ËšC.
Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.


 
Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 985 kCal
• Bereidingstijd: 45 - 60 min
Ingrediënten:
  • 4 wijtingfilets à 150 gram
  • 1 kleine aubergine, in blokjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van ½ citroen
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 gram kleine zwarte olijven zonder pit
  • 4 eenpersoons ovenschaaltjes of lage ovenschaal, ingevet met olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten zo liggen. Wrijf de wijtingfilets in met citroensap en wat zout en versgemalen zwarte peper. Leg de wijtingfilets in de schaaltjes en laat ze 5 minuten zo liggen. Dep de blokjes aubergine droog met keukenpapier. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de aubergine in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Neem de pan van het vuur en schep de tomaatjes, rode ui, oregano, kappertjes en olijven erdoor. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Schep het tomatenmengsel rond de wijtingfilets. Bestrijk de vis met wat olijfolie. Schuif de schaaltjes in de oven en laat de wijting met groente in 20-25 minuten gaar worden. Lekker met pappardelle en een groene salade van romaanse sla met roosjes broccoli.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel
    Schil de aardappelen en boen de wortels schoon. Snijd de aardappelen en wortel in kleine blokjes. Sn... Lees verder
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden