|
|
|
|
|
Garnalencocktail met mango en limoendressing |
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 269 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
250 gram Hollandse garnalen 1 mango 2 stengels bleekselderij 1 eetlepel versgehakte bieslook limoendressing: 1 bekertje (125 ml) crème fraîche 2 eetlepels mayonaise 2 eetlepels limoensap 1 eetlepel droge sherry of witte wijn versgemalen peper blaadjes (veld)sla plakjes citroen
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen. Meng voor de dressing crème fraîche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.
Tip: Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Langoustines alla Busara
Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder |
|
Risotto met roergebakken tijgergarnalen
Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder |
|
Geroosterde langoustines met limoen
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |