Hollandse garnaal

Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen. Meng voor de dressing cr√®me fra√ģche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.

Tip: Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.


 
Garnalencocktail met mango en limoendressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 269 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 1 mango
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook
  • limoendressing:
  • 1 bekertje (125 ml) cr√®me fra√ģche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel droge sherry of witte wijn
  • versgemalen peper
  • blaadjes (veld)sla
  • plakjes citroen


  • Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen. Meng voor de dressing cr√®me fra√ģche, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.

    Tip: Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Tortillarolletjes met gerookte paling
    Bestrijk 2 bloemtortilla's de zure room en verdeel er de veldsla en gerookte palingfilet over. Rol d... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ¬ļC.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Gestoomde heilbotfilet met basilicumsaus
    Wrijf de peperkorrels in een vijzel fijn. Schaaf van de komkommer of courgette 8 mooi dunne, lange l... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden