Hollandse garnaal

Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen. Meng voor de dressing cr├Ęme fra├«che, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.

Tip: Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.


 
Garnalencocktail met mango en limoendressing
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 269 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 1 mango
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel versgehakte bieslook
  • limoendressing:
  • 1 bekertje (125 ml) cr├Ęme fra├«che
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel droge sherry of witte wijn
  • versgemalen peper
  • blaadjes (veld)sla
  • plakjes citroen


  • Schil de mango. Halveer de vrucht, verwijder de pit en verdeel het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de stengels bleekselderij in smalle boogjes. Schep de mango, bleekselderij en bieslook door de Hollandse garnalen. Meng voor de dressing cr├Ęme fra├«che, mayonaise, limoensap, sherry en versgemalen peper. Schik de blaadjes sla in coupes. Schep de dressing luchtig door de garnalencocktail, verdeel deze over de sla en garneer met plakjes citroen.

    Tip: Vervang mango door meloen, nectarine of perzik.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gestoofde forel met bieslooksaus
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Vet een ovenschaal in met de helft van de boter. Spoel de stuk... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Gebakken bot in bierbeslag met appelsalsa
    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ┬Ż cm. Meng ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden