Mul

Verwarm de oven voor op 200 ËšC. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water in 3 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Dep de asperges droog. Halveer de plakken sinaasappel. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een braadslede.

Meng de paprikapoeder met wat zout en peper door de olijfolie. Bestrijk de binnenkant van de mullen met een beetje olijfolie. Vul de buikholte van elke mul met 2 halve plakjes sinaasappel en leg daarop enkele asperges en een takje tijm.

Bestrijk de mullen rondom met de olijfolie en leg ze naast elkaar in een braadslede. Schuif de braadslede in de oven en bak de mullen in 15-20 minuten gaar. Serveer de gevulde mullen op warme borden met dikke frieten en een groene salade met peultjes.


 
Hele mul uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 285 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 hele mullen, schoongemaakt
  • 50 g aspergepunten
  • 2 plakken sinaasappel
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 takjes tijm
  • 2 eetlepels olijfolie


  • Verwarm de oven voor op 200 ËšC. Kook de asperges in een pan met ruim kokend water in 3 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af onder koud water en laat ze goed uitlekken. Dep de asperges droog. Halveer de plakken sinaasappel. Leg een stuk bakpapier op de bodem van een braadslede.

    Meng de paprikapoeder met wat zout en peper door de olijfolie. Bestrijk de binnenkant van de mullen met een beetje olijfolie. Vul de buikholte van elke mul met 2 halve plakjes sinaasappel en leg daarop enkele asperges en een takje tijm.

    Bestrijk de mullen rondom met de olijfolie en leg ze naast elkaar in een braadslede. Schuif de braadslede in de oven en bak de mullen in 15-20 minuten gaar. Serveer de gevulde mullen op warme borden met dikke frieten en een groene salade met peultjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Broodje gerookte paling met dillekwark
    Hak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden