Bot

Wrijf de botfilets in met zout, versgemalen peper en 2 eetlepels citroensap. Laat de filets 5 minuten liggen.

Verwarm de ovengrill voor. Leg de takjes met tomaatjes in een bakblik en druppel de olijfolie erover. Schuif de tomaatjes 15 cm onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot de velletjes openknappen.

Verwarm de boter in een grote koekenpan en leg 2 filets met de huidkant in de boter. Bak de filets op matig hoog vuur in 2-3 minuten knapperig bruin en gaar. Leg de gebakken botfilets met de huid naar boven op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere botfilets in dezelfde pan.

Roer een scheutje water met 2-3 eetlepels citroensap, de uiringetjes en peterselie door het bakvet. Laat dit heel even koken en schep de jus dan over de botfilets. Leg op elke vis een takje met tomaatjes. Lekker met gebakken aardappeltjes.


 
Gebakken bot met cherrytomaatjes
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 250 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 hele botfilets met vel
  • sap van 1 citroen
  • 250 g cherrytomaatjes (aan takjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 g boter
  • 1 bosui, in ringetjes
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt


  • Wrijf de botfilets in met zout, versgemalen peper en 2 eetlepels citroensap. Laat de filets 5 minuten liggen.

    Verwarm de ovengrill voor. Leg de takjes met tomaatjes in een bakblik en druppel de olijfolie erover. Schuif de tomaatjes 15 cm onder de hete grill en rooster ze 4-6 minuten tot de velletjes openknappen.

    Verwarm de boter in een grote koekenpan en leg 2 filets met de huidkant in de boter. Bak de filets op matig hoog vuur in 2-3 minuten knapperig bruin en gaar. Leg de gebakken botfilets met de huid naar boven op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de andere botfilets in dezelfde pan.

    Roer een scheutje water met 2-3 eetlepels citroensap, de uiringetjes en peterselie door het bakvet. Laat dit heel even koken en schep de jus dan over de botfilets. Leg op elke vis een takje met tomaatjes. Lekker met gebakken aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Gegrilde groente en ansjovis bruschetta
    Snijd de ciabatta in plakjes van ca 1 cm. Besprenkel met olie en leg een paar minuten in de oven (22... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Fondue in olie
    Een smakelijke variant op visfondue is tempura met oriƫntaalse saus.
    Tempura: maak voor de tem... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden