Bot

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ¬Ĺ cm. Meng de appelblokjes in een schaaltje met 1-2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en verse kruiden. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en laat de appelsalsa in een kwartiertje op smaak komen.

Wrijf de vissen in met zout en peper. Klop in een wijde (oven)schaal de bloem met de eieren en het bier tot een glad beslag.

Verhit de olie in een koekenpan. Wentel een vis door het beslag en leg deze in de koekenpan. Bak de vis op vrij hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer de vis halverwege de bereidingstijd voorzichtig met een brede spatel. Leg de vis op een warm bord en houd hem warm onder aluminiumfolie. Bak de andere vis op dezelfde manier.

Leg de vissen op warme borden. Schep de appelsalsa naast de gebakken bot.


 
Gebakken bot in bierbeslag met appelsalsa
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 370 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 2 hele botten, schoongemaakt
  • 1 grote stevige appel of 2 kleine stevige appels
  • sap en rasp van ¬Ĺ citroen
  • 2 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse basilicum, fijngehakt
  • 100 g bloem
  • 2 koude eieren
  • 200 ml koud bier
  • 150 ml olie


  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ¬Ĺ cm. Meng de appelblokjes in een schaaltje met 1-2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en verse kruiden. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe en laat de appelsalsa in een kwartiertje op smaak komen.

    Wrijf de vissen in met zout en peper. Klop in een wijde (oven)schaal de bloem met de eieren en het bier tot een glad beslag.

    Verhit de olie in een koekenpan. Wentel een vis door het beslag en leg deze in de koekenpan. Bak de vis op vrij hoog vuur in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer de vis halverwege de bereidingstijd voorzichtig met een brede spatel. Leg de vis op een warm bord en houd hem warm onder aluminiumfolie. Bak de andere vis op dezelfde manier.

    Leg de vissen op warme borden. Schep de appelsalsa naast de gebakken bot.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Pa√ęlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
    Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder
    Gebakken wijting met kruidige groenten
    Wrijf de wijtingen aan de buitenkant en in de buikholte in met wat citroensap, wat zout en versgemal... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden