|
|
|
|
|
|
|
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 285 kCal |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
1 kilo clams 3 eetlepels olijfolie 1 teen knoflook, fijngehakt ½ rode peper, fijngehakt 150 ml droge witte wijn 500 g rijpe tomaten, in stukjes 150 g spaghetti 40 g rucola
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut zachtjes tot het lekker begint te ruiken. Leg de clams in de pan en schenk de wijn erbij. Smoor de clams afgedekt op hoog vuur tot de schelpen in 8-10 minuten allemaal openstaan.
Schep de clams met een schuimspaan uit het vocht in een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schep de tomaten door het smoorvocht en verwarm alles op hoog vuur tot het in 15 minuten een echte saus wordt.
Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Houd 2 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen.
Giet de pasta af en meng de spaghetti en de clams zonder schelp door de saus. Warm het gerecht nog heel even door.
Schep de spaghetti met saus in twee warme diepe borden en leg in het midden een flinke toef rucola. Leg de clams met schelp erop.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Tonijnsalade op toast
Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Mediterrane garnalenspiesen
Laat de garnalen ontdooien. Pel de garnalen en maak ze schoon. Boen de sinaasappel schoon en rasp de... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |