Mosselen

Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut zachtjes tot het lekker begint te ruiken. Leg de clams in de pan en schenk de wijn erbij. Smoor de clams afgedekt op hoog vuur tot de schelpen in 8-10 minuten allemaal openstaan.

Schep de clams met een schuimspaan uit het vocht in een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schep de tomaten door het smoorvocht en verwarm alles op hoog vuur tot het in 15 minuten een echte saus wordt.

Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Houd 2 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen.

Giet de pasta af en meng de spaghetti en de clams zonder schelp door de saus. Warm het gerecht nog heel even door.

Schep de spaghetti met saus in twee warme diepe borden en leg in het midden een flinke toef rucola. Leg de clams met schelp erop.


 
Spaghetti met clams
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 285 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 1 kilo clams
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ¬Ĺ rode peper, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 150 g spaghetti
  • 40 g rucola


  • Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut zachtjes tot het lekker begint te ruiken. Leg de clams in de pan en schenk de wijn erbij. Smoor de clams afgedekt op hoog vuur tot de schelpen in 8-10 minuten allemaal openstaan.

    Schep de clams met een schuimspaan uit het vocht in een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schep de tomaten door het smoorvocht en verwarm alles op hoog vuur tot het in 15 minuten een echte saus wordt.

    Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Houd 2 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen.

    Giet de pasta af en meng de spaghetti en de clams zonder schelp door de saus. Warm het gerecht nog heel even door.

    Schep de spaghetti met saus in twee warme diepe borden en leg in het midden een flinke toef rucola. Leg de clams met schelp erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gerookte palingsalade met pasta en asperges
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in de visbouillon waaraan olijfolie is toegev... Lees verder
    Pasta met Hollandse garnalen en doperwtjes
    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout al dente. Giet de past... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ¬ļC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Panzanella met gerookte makreelfilets
    Scheur het brood in kleine stukjes, meng met de tomaten, druk het licht aan, zodat het vocht uit de ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden