Mosselen

Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut zachtjes tot het lekker begint te ruiken. Leg de clams in de pan en schenk de wijn erbij. Smoor de clams afgedekt op hoog vuur tot de schelpen in 8-10 minuten allemaal openstaan.

Schep de clams met een schuimspaan uit het vocht in een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schep de tomaten door het smoorvocht en verwarm alles op hoog vuur tot het in 15 minuten een echte saus wordt.

Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Houd 2 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen.

Giet de pasta af en meng de spaghetti en de clams zonder schelp door de saus. Warm het gerecht nog heel even door.

Schep de spaghetti met saus in twee warme diepe borden en leg in het midden een flinke toef rucola. Leg de clams met schelp erop.


 
Spaghetti met clams
• Hoofdgerecht voor 2 personen personen; 285 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 1 kilo clams
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ¬Ĺ rode peper, fijngehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 150 g spaghetti
  • 40 g rucola


  • Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken.
    Verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook en rode peper 1 minuut zachtjes tot het lekker begint te ruiken. Leg de clams in de pan en schenk de wijn erbij. Smoor de clams afgedekt op hoog vuur tot de schelpen in 8-10 minuten allemaal openstaan.

    Schep de clams met een schuimspaan uit het vocht in een schaal en houd ze onder aluminiumfolie warm. Schep de tomaten door het smoorvocht en verwarm alles op hoog vuur tot het in 15 minuten een echte saus wordt.

    Kook de spaghetti in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Houd 2 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen.

    Giet de pasta af en meng de spaghetti en de clams zonder schelp door de saus. Warm het gerecht nog heel even door.

    Schep de spaghetti met saus in twee warme diepe borden en leg in het midden een flinke toef rucola. Leg de clams met schelp erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kibbeling van heek met snelle remoulade
    Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kapp... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en rösti
    Verwarm de oven voor op 200¬įC.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Mosselen op z'n Vlaams
    Was de mosselen. Snijd de prei, de ui en de worteltjes in stukjes en hak de bladselderij klein. Verh... Lees verder
    Verrassingspakketje met makreel en fijne groente
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Boen de aardappelen schoon en snijd ze in dunne plakjes. Snij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden