Mosselen

Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.

Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.

Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.


 
Clamshowder
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 360 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 kg clams
  • 25 g boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 blik ma├»skorrels (300 g), uitgelekt
  • 400 g tomaten, in stukjes
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt


  • Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.

    Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

    Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.

    Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeeduivelpakketjes
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.
    Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van 20 cm af en vet z... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Boerensandwich met haring en radijs
    Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gegrilde forel met kerrie-sinaasappelboter
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Borstel de sinaasappels af met heet ... Lees verder
    Horsmakreel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenp... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden