Mosselen

Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.

Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.

Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.


 
Clamshowder
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 360 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 kg clams
  • 25 g boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 blik maïskorrels (300 g), uitgelekt
  • 400 g tomaten, in stukjes
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt


  • Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.

    Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

    Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.

    Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes
    Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd d... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Indiase kibbeling met roerbakgroenten
    Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de groent... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden