Mosselen

Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.

Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.

Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.


 
Clamshowder
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 360 kCal
• Bereidingstijd: 35 min. of meer
Ingrediënten:
  • 1 kg clams
  • 25 g boter
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml droge witte wijn
  • 400 g kruimige aardappelen geschild en in blokjes
  • 1 blik ma├»skorrels (300 g), uitgelekt
  • 400 g tomaten, in stukjes
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt


  • Spoel de clams af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Smelt de boter in een soeppan en bak de spekblokjes knapperig bruin. Schep de spekjes op een bordje. Fruit de ui in het bakvet en leg de clams in de pan. Voeg de wijn en 500 ml water toe en kook de clams op matig hoog vuur 4-6 minuten tot alle schelpen openstaan.

    Neem de clams met een schuimspaan uit de pan en leg ze in een kom. Voeg de aardappel, maïs en tomaat aan het kookvocht toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

    Houd 4 mooie clams in de schelp achter, neem de rest van de clams uit de schelpen. Pureer de soep met een staafmixer , maar zorg dat er wel stukjes zichtbaar blijven. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer de clams zonder schelp en de peterselie door de soep.

    Schep de chowder in warme diepe borden en leg de clams met schelp erin.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gepofte aardappel met Hollandse garnalen-roomkaas
    Verwarm de oven voor op 220 ┬║C. Boen de aardappelen schoon en leg ze in een diepe pan met een flink... Lees verder
    Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus
    Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besp... Lees verder
    Roodbaars met groente uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden ┬║C.
    Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en pe... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcass├ęe met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden