Griet

Wrijf de grietfilets in met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel mosterd en laat ze even liggen. Breng in een wijde pan de cider met de visfond en de rest van de mosterd aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog een kwart van het vocht over is.

Verwarm 40 g boter in een koekenpan en leg de grietfilets op de huidkant in de pan. Bak de filets in 3-4 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak ze in nog 3-4 minuten mooi bruin en gaar.

Bak intussen in een andere koekenpan de partjes appel in de rest van de boter in 2-3 minuten mooi bruin. Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er een ruime hoeveelheid kokend water over. Laat de zeekraal goed uitlekken.

Leg de grietfilets op een warm bord en roer het ingekookte vocht door het bakvet. Laat dit bruisend koken tot het een mooie jus wordt.

Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de grietfilets met de huid naar boven erop. Leg de partjes appel op de filets. Schep wat jus over en rond de vis. Lekker met beetgare in sperziebonen en aardappelpuree.



 
Grietfilet met gebakken appel
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 295 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 grietfilets met huid van 150 g
  • 3 eetlepels fijne mosterd
  • 350 ml cider
  • 1 pot visfond
  • 1 grote appel (Elstar), geschild en in 12 partjes
  • 50 g boter
  • 100 g zeekraal


  • Wrijf de grietfilets in met zout, versgemalen peper en 1 eetlepel mosterd en laat ze even liggen. Breng in een wijde pan de cider met de visfond en de rest van de mosterd aan de kook en laat het vocht inkoken tot er nog een kwart van het vocht over is.

    Verwarm 40 g boter in een koekenpan en leg de grietfilets op de huidkant in de pan. Bak de filets in 3-4 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak ze in nog 3-4 minuten mooi bruin en gaar.

    Bak intussen in een andere koekenpan de partjes appel in de rest van de boter in 2-3 minuten mooi bruin. Leg de zeekraal in een vergiet en schenk er een ruime hoeveelheid kokend water over. Laat de zeekraal goed uitlekken.

    Leg de grietfilets op een warm bord en roer het ingekookte vocht door het bakvet. Laat dit bruisend koken tot het een mooie jus wordt.

    Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de grietfilets met de huid naar boven erop. Leg de partjes appel op de filets. Schep wat jus over en rond de vis. Lekker met beetgare in sperziebonen en aardappelpuree.


    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Scandinavische palingtartaar
    Pel en hak de ui fijn. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel, de palingfilet en d... Lees verder
    Gebakken scholfilet met tomaatjes
    Halveer de scholfilets in de lengte, spoel ze af onder stromend water en dep ze droog. Roer op een b... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Ravioli van hand gepelde Hollandse garnalen
    Spinazie ricotta massa
    Knoflook snipperen en aanzetten, af laten koelen en vervolgens ricotta, ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden