Hollandse garnaal

Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagroom (zonder suiker) en tomatenpuree. Voeg hier aan toe de sherry/ whisky, paprikapoeder en de worchestersaus. Leg de garnalen op de sla in de cocktailglazen en doe hier wat citroensap overheen. Dresseer vervolgens de saus erover en doe tenslotte wat fijn gehakte peterselie over de saus.

Ingezonden door: Linda Martens


 
Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
• Voorgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • ┬Ż dl mayonaise
  • 3 eetlepels slagroom (zonder suiker)
  • 2 eetlepels sherry of whisky
  • snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • paar druppels worchestersaus
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • citroen
  • 4 flinke blaadjes sla


  • Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagroom (zonder suiker) en tomatenpuree. Voeg hier aan toe de sherry/ whisky, paprikapoeder en de worchestersaus. Leg de garnalen op de sla in de cocktailglazen en doe hier wat citroensap overheen. Dresseer vervolgens de saus erover en doe tenslotte wat fijn gehakte peterselie over de saus.

    Ingezonden door: Linda Martens

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Hollandse garnalencocktail
    Was de sla en bewaar 4 bladeren. Snijd de rest van de sla in stukjes. Verwijder zaadjes uit de tomat... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Hartige zalmtaart
    Verwarm de oven voor op 180┬║C.
    Laat het blikje zalm uitlekken, verwijder eventuele graatjes e... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Gebakken sliptong met courgette
    Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verwarm 2 eetlepels margarine in een pan en s... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden