Hollandse garnaal

Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagroom (zonder suiker) en tomatenpuree. Voeg hier aan toe de sherry/ whisky, paprikapoeder en de worchestersaus. Leg de garnalen op de sla in de cocktailglazen en doe hier wat citroensap overheen. Dresseer vervolgens de saus erover en doe tenslotte wat fijn gehakte peterselie over de saus.

Ingezonden door: Linda Martens


 
Garnalencocktail met zelfgemaakte saus
• Voorgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • Ā½ dl mayonaise
  • 3 eetlepels slagroom (zonder suiker)
  • 2 eetlepels sherry of whisky
  • snufje paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • paar druppels worchestersaus
  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie
  • citroen
  • 4 flinke blaadjes sla


  • Doe in brede cocktailglazen een blaadje sla. De saus: vermeng de mayonaise met licht geklopte slagroom (zonder suiker) en tomatenpuree. Voeg hier aan toe de sherry/ whisky, paprikapoeder en de worchestersaus. Leg de garnalen op de sla in de cocktailglazen en doe hier wat citroensap overheen. Dresseer vervolgens de saus erover en doe tenslotte wat fijn gehakte peterselie over de saus.

    Ingezonden door: Linda Martens

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Provencaalse verse paling (stoofaal)
    Snijd de verse paling (stoofaal) in stukjes van 5 cm. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze me... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Franse pistoletjes met garnalensalade
    Meng de yoghurt met de halvanaise, het kerriepoeder, het citroensap, de gembersiroop, de bieslook en... Lees verder
    Kabeljauwschotel met broccoli en rƶsti
    Verwarm de oven voor op 200Ā°C.
    Kook de broccoliroosjes in een pan met ruim kokend water en zo... Lees verder
    Horsmakreel uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200 ĖšC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenp... Lees verder
    Mini pasteibakjes met garnalenragout
    Verwarm 1 pakje mini pasteibakjes in de oven. Verwarm de verse roomkaas met 2-3 eetlepels room, en v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden