Makreel

Verwarm de oven voor op 200 ňöC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over.

Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.

Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel. Lekker met gebakken aardappelpartjes.


 
Horsmakreel uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 610 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 4 horsmakrelen
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • ¬Ĺ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 geroosterde paprika‚Äôs (uit pot), uitgelekt
  • 75 g rucola


  • Verwarm de oven voor op 200 ňöC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

    Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over.

    Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.

    Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel. Lekker met gebakken aardappelpartjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zomersalade met kibbeling
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakp... Lees verder
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200¬į C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden