Makreel

Verwarm de oven voor op 200 ňöC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over.

Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.

Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel. Lekker met gebakken aardappelpartjes.


 
Horsmakreel uit de oven
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 610 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 4 horsmakrelen
  • 1 kleine rode ui, fijn gesnipperd
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • ¬Ĺ citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 geroosterde paprika‚Äôs (uit pot), uitgelekt
  • 75 g rucola


  • Verwarm de oven voor op 200 ňöC. Spoel de vissen af onder stromend water en dep ze droog met keukenpapier.

    Leg de vissen naast elkaar in de ovenschaal en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper over. Strooi de ui en oregano over de vissen en knijp de citroen erboven uit. Sprenkel er 3 eetlepels olijfolie over.

    Schuif de schaal in de oven en bak de horsmakrelen in 25 minuten gaar.

    Snijd de paprika’s in repen en meng ze in een slaschaal met de rucola. Sprenkel er wat citroensap en olijfolie over. Serveer de salade bij de horsmakreel. Lekker met gebakken aardappelpartjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zomersalade met kibbeling
    Verwarm de oven voor op 160¬ļC. Leg de kibbeling naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakp... Lees verder
    Wraphapje met garnalensalade
    Meng de garnalen met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook (vers of diepvries van Darégal), 2 gedroogde... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ¬ļC. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Gegrilde tonijn met basilicumboter en courgette
    Laat de moten tonijn op kamertemperatuur komen. Smelt een klontje boter in een steelpan. Pers de tee... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden