Tarbot

Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.

Houd 4 mooie toefjes basilicum achter voor garnering. Pureer in de blender het resterende basilicum met de vermout en 50 ml water tot een gladde saus.

Schenk de basilicumsaus in een steelpan en roer de room met wat zout en peper erdoor. Verwarm de saus al roerend op zacht vuur.

Verwarm de boter in een koekenpan en leg de tarbotfilets op de huidkant erin. Bak deze kant in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis in nog 2-3 minuten bruin en gaar.

Leg de tarbotfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de plakken tomaat 2-3 minuten in het bakvet.

Schep de basilicumsaus in het midden op warme borden. Leg de tarbotfilets met de huidkant naar boven in de warme saus. Leg de plakjes tomaat op de tarbotfilets. Garneer met een toefje basilicum.


 
Tarbotfilet met romige basilicumsaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 440 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 tarbotfilets met huid van 150 g
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g verse basilicum
  • 250 ml slagroom
  • 50 ml droge witte vermout
  • 40 g boter
  • 2 rijpe tomaten, in plakken


  • Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.

    Houd 4 mooie toefjes basilicum achter voor garnering. Pureer in de blender het resterende basilicum met de vermout en 50 ml water tot een gladde saus.

    Schenk de basilicumsaus in een steelpan en roer de room met wat zout en peper erdoor. Verwarm de saus al roerend op zacht vuur.

    Verwarm de boter in een koekenpan en leg de tarbotfilets op de huidkant erin. Bak deze kant in 2-3 minuten knapperig bruin. Keer de filets en bak de vis in nog 2-3 minuten bruin en gaar.

    Leg de tarbotfilets op een warm bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de plakken tomaat 2-3 minuten in het bakvet.

    Schep de basilicumsaus in het midden op warme borden. Leg de tarbotfilets met de huidkant naar boven in de warme saus. Leg de plakjes tomaat op de tarbotfilets. Garneer met een toefje basilicum.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Griet met paddestoelen en dragon
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze goed droog. Haal de grietfilets door de bloem en bestr... Lees verder
    Picknick palingpate
    Pocheer de palingen een paar minuten in een pan met net genoeg water om ze te bedekken. Neem ze uit ... Lees verder
    Lasagne met tomaat-tonijnsaus
    Kook de broccoli met zout en giet af. Verwarm de pastasaus samen met 1 blikje tonijn en de broccoli.... Lees verder
    Ovenschotel van makreel en aubergine
    Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden