|
|
|
|
|
Gesmoorde scheermessen met knoflook |
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 135 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
300 g scheermessen (mesheften) 3 eetlepels olijfolie 2 tenen knoflook, in plakjes 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt 100 ml medium dry sherry 200 g lamsoren
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.
Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.
Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.
Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Haringsandwich met komkommer en mierikswortelmayonaise
Snijd de komkommer in de lengte door en schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd de komkomm... Lees verder |
|
Tilapiaburgers met kruidensaus
Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zo... Lees verder |
|
Langoustines alla Busara
Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder |
|
Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder |
|
Chinese fondue
De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder |
|
Paƫlla met kabeljauw, gamba's en mosselen
Spoel de kabeljauwfilet af onder de koude kraan en dep hem droog. Snijd de kabeljauwfilet in stukken... Lees verder |
|
Ovenschotel van makreel en aubergine
Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | | |