Scheermes

Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.

Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.


 
Gesmoorde scheermessen met knoflook
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 135 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 300 g scheermessen (mesheften)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 100 ml medium dry sherry
  • 200 g lamsoren


  • Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

    Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.

    Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.

    Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

    Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Mediterrane kibbeling met paprika
    Verwarm de grill in de oven voor. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in grove stukken. Roer in e... Lees verder
    Zalmfilet in bladerdeeg
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol 4 plakjes deeg wat ... Lees verder
    Knapperige tortilla's met roze garnalen en avocado
    Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringet... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden