Langoustine

Pel 20 langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ongepelde langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Ze kleuren dan donkerder. Schep deze langoustines op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Roer de paprikastukjes en tomaten erdoor en bak alles tot het een rulle saus wordt. Hak de ansjovisfilets fijn en wrijf ze met de saffraan, peterselie en ansjovisolie in een vijzel tot een pasta. Roer de ansjovispasta met de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep de gepelde langoustines na 10 minuten door de rijst en laat de langoustines met de rijst gaar worden. Serveer de Spaanse rijst met langoustines in diepe borden en leg de ongepelde langoustines erop. Lekker met een salade van veldsla met zeekraal.


 
Spaanse rijst met langoustines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 24 langoustines, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 envelopje saffraan
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 300 g paellarijst of risottorijst
  • 500 ml kippenbouillon


  • Pel 20 langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ongepelde langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Ze kleuren dan donkerder. Schep deze langoustines op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Roer de paprikastukjes en tomaten erdoor en bak alles tot het een rulle saus wordt. Hak de ansjovisfilets fijn en wrijf ze met de saffraan, peterselie en ansjovisolie in een vijzel tot een pasta. Roer de ansjovispasta met de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep de gepelde langoustines na 10 minuten door de rijst en laat de langoustines met de rijst gaar worden. Serveer de Spaanse rijst met langoustines in diepe borden en leg de ongepelde langoustines erop. Lekker met een salade van veldsla met zeekraal.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂēC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden