Langoustine

Pel 20 langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ongepelde langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Ze kleuren dan donkerder. Schep deze langoustines op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Roer de paprikastukjes en tomaten erdoor en bak alles tot het een rulle saus wordt. Hak de ansjovisfilets fijn en wrijf ze met de saffraan, peterselie en ansjovisolie in een vijzel tot een pasta. Roer de ansjovispasta met de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep de gepelde langoustines na 10 minuten door de rijst en laat de langoustines met de rijst gaar worden. Serveer de Spaanse rijst met langoustines in diepe borden en leg de ongepelde langoustines erop. Lekker met een salade van veldsla met zeekraal.


 
Spaanse rijst met langoustines
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 24 langoustines, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 500 g rijpe tomaten, in stukjes
  • 1 blikje ansjovisfilets
  • 1 envelopje saffraan
  • 3 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 300 g paellarijst of risottorijst
  • 500 ml kippenbouillon


  • Pel 20 langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ongepelde langoustines op hoog vuur in 4-6 minuten gaar. Ze kleuren dan donkerder. Schep deze langoustines op een bord en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Roer de paprikastukjes en tomaten erdoor en bak alles tot het een rulle saus wordt. Hak de ansjovisfilets fijn en wrijf ze met de saffraan, peterselie en ansjovisolie in een vijzel tot een pasta. Roer de ansjovispasta met de rijst door het tomatenmengsel. Voeg de bouillon toe en kook de rijst afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar. Schep de gepelde langoustines na 10 minuten door de rijst en laat de langoustines met de rijst gaar worden. Serveer de Spaanse rijst met langoustines in diepe borden en leg de ongepelde langoustines erop. Lekker met een salade van veldsla met zeekraal.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en b... Lees verder
    Roergebakken makreel met prei en paprika
    Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Snijd de makreelfilet in stukjes van... Lees verder
    Makreelpakketje met sperziebonen
    Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
    Kook de gehalveerde sperziebonen in ruim kokend water in 4-6 ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Verschillende vishapjes
    Gevulde tomaten met haring
    Snijd het kapje van de tomaten, hol ze uit en bestrooi de binnenkant... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden