Hollandse garnaal

Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas (op kamertemperatuur) en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.

Crostini met paling en courgette
Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover.


 
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 80 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Garnalentruffels:
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 150 gram verse roomkaas
  • 1 el bieslook (fijngeknipt)
  • versgemalen peper
  • 50 g gepelde pistachenootjes of 3-4 el fijngeknipte bieslook
  • Crostini met paling en courgette:
  • 2 ma├»s petitpains
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 gram paling
  • 2 eetlepels verse basilicum (dunne reepjes)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)


  • Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas (op kamertemperatuur) en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.

    Crostini met paling en courgette
    Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Hollandse garnalen, mousseline van bier en asperges
    Schil de asperges en kook ze in gezouten water. Hiervoor gebruik je best een speciale verticale pan,... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Mosselen in een saus van pruimtomaat
    Verwarm in een ruime pan de helft van de olijfolie en fruit hierin de sjalot en de knoflook tot deze... Lees verder
    Haringtartaar met Zaanse mosterd
    Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de pete... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden