Hollandse garnaal

Garnalentruffels
Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas (op kamertemperatuur) en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.

Crostini met paling en courgette
Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover.


 
Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 80 kCalO
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • Garnalentruffels:
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 150 gram verse roomkaas
  • 1 el bieslook (fijngeknipt)
  • versgemalen peper
  • 50 g gepelde pistachenootjes of 3-4 el fijngeknipte bieslook
  • Crostini met paling en courgette:
  • 2 maïs petitpains
  • 1 kleine courgette
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 200 gram paling
  • 2 eetlepels verse basilicum (dunne reepjes)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)


  • Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een kom met de roomkaas (op kamertemperatuur) en bieslook. Breng het mengsel op smaak met peper. Hak de pistachenootjes fijn in de keukenmachine. Vorm het garnalenmengsel tot balletjes ter grootte van een walnoot en wentel ze rondom door de pistachenootjes of bieslook, zodat de balletjes omhuld worden met een dun groen laagje. Leg de garnalentruffels op een schaal en laat ze in de koelkast opstijven.

    Crostini met paling en courgette
    Snijd de broodjes schuin elk in 6 lange plakken, leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze onder een hete ovengrill goudbruin. Schaaf van een courgette 12 lange plakken af en snijd ze op maat van de crostini. Doe dit ook met de palingfilets. Meng de mayonaise en mosterd, bestrijk de crostini hiermee en beleg ze met courgette en paling. Strooi het basilicum en bieslook erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Gebakken zalmfilet met druiven en cashewnoten
    Halveer de druiven en verwijder de pitjes. Was de zalmfilets onder de koude kraan en dep ze droog. B... Lees verder
    Roergebakken gamba's met tomaat en bleekselderij
    Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes. Snijd de rode ui in dunne partjes. H... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden