Tonijn

Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensap. Verdeel de tonijn in stukjes en meng ze in een kom met de bosui, oregano, kappertjes en mayonaise. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Dep de paprika’s droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte open. Schep het tonijnmengsel erin en duw de opening tot 2 cm dicht. Leg elke paprika in een ovenschaaltje en strooi de kaas erover. Schenk het tomatensap rond de paprika’s.
Schuif de schaaltjes in de oven. Laat kaas in 10 minuten smelten en de paprika’s door en door heet worden. Serveer de paprika’s met de couscous en een gemengde salade met pompoenpitten en croutons.


 
Geroosterde paprika’s met tonijn
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 380 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 2 blikjes tonijn op olie
  • 200 ml tomatensap
  • 2 bosuitjes, in dunne ringetjes
  • 2 eetlepels verse oregano, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 4 grote geroosterde paprika’s uit pot, uitgelekt
  • 100 g geraspte jong belegen kaas
  • 4 kleine ovenschaaltjes
  • keukenpapier


  • Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensap. Verdeel de tonijn in stukjes en meng ze in een kom met de bosui, oregano, kappertjes en mayonaise. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
    Dep de paprika’s droog met keukenpapier en snijd ze in de lengte open. Schep het tonijnmengsel erin en duw de opening tot 2 cm dicht. Leg elke paprika in een ovenschaaltje en strooi de kaas erover. Schenk het tomatensap rond de paprika’s.
    Schuif de schaaltjes in de oven. Laat kaas in 10 minuten smelten en de paprika’s door en door heet worden. Serveer de paprika’s met de couscous en een gemengde salade met pompoenpitten en croutons.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    Sprotjes met frisse salade
    1. Snijd de onderkant van de stengels bleekselderij. Pluk de gele blaadjes en laat
    ze in een ko... Lees verder
    Bruschetta met sardinetapenade en rucola
    Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden