Poon

• Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
• Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
• Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
• Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de stamppot.


 
Andijviestamppotje met rode poon
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 rode ponen, panklaar
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g panklare andijvie


  • • Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
    • Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
    • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    • Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de stamppot.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    St. Jakobsschelpen op gemarineerde rodekool
    Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes ko... Lees verder
    Mini quichepuntjes met garnalen
    Verwarm de over voor op 200°C.
    Bekleed 4 taartvormpjes (10 cm) met roomboterbladerdeeg. Klop 1... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Feestelijke hapjes met paling en Hollandse garnalen
    Garnalentruffels
    Dep de garnalen droog met keukenpapier en hak ze grof. Meng de garnalen in een... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden