Poon

• Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
• Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
• Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
• Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de stamppot.


 
Andijviestamppotje met rode poon
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 505 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 rode ponen, panklaar
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 150 ml melk
  • 400 g panklare andijvie


  • • Kook de aardappelblokjes in een flinke bodem water in 10-15 minuten gaar.
    • Wrijf de rode ponen rondom in met zout, peper, paprikapoeder en olijfolie. Bak de ponen in een hete grillpan in 12-16 minuten rondom mooi bruin en gaar. Fruit de ui in een steelpan met 1 eetlepel olijfolie zachtjes glazig.
    • Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer ze met de melk en 1 eetlepel olijfolie tot een smeuïge puree. Voeg hand voor hand de andijvie toe en verwarm de stamppot tot de andijvie begint te slinken. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    • Schep de andijviestamppot op borden en zet de rode ponen ernaast. Schep de uien over de stamppot.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    St. Jakobsschelpen op gemarineerde rodekool
    Verwarm het sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes ko... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Gebakken scholfilet met prei
    Spoel de scholfilets af onder koud water en dep ze droog. Halveer ze in de lengte. Hak de hazelnoten... Lees verder
    Vis in rode wijnsaus
    Spoel de visfilets af onder koud stromend water en maak ze droog met keukenpapier. Wrijf ze in met e... Lees verder
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Massala-tilapiapakketje met wortelsalade
    Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de tilapiafilets op 4 stukken aluminiumfolie of bakpapier. Meng... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden