Kabeljauw

• Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wentel ze door het ei en daarna door het paneermeel . Herhaal dit nog een keer.
• Doe de olie over in een klein schaaltje en doop de nuggets er één voor één in. Leg ze direct op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de nuggets in de oven in 20 minuten bruin en gaar.
• Snijd de bospenen in de lengte in vieren en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken.
• Schep het avocadovruchtvlees in een diep bord en prak het fijn. Meng de yoghurt en het basilicum erdoor en breng de dip op smaak met zout en versgemalen peper.
• Vouw vier frietzakken van bakpapier en vul ze met de wortels. Leg de frietzakken op borden en schuif de warme visnuggets erin. Geef de dip er in kleine schaaltjes of glaasjes bij.


 
Visnuggets en worteltjes in een zakje
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 440 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 400 g diepvries kabeljauwfilet (MSC), ontdooid en in stukken van 4 cm
  • ½ eetlepel shoarmakruiden
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g paneermeel
  • 75 ml (arachide)olie
  • 1 bos peen, geschild
  • 1 avocado, gehalveerd
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels verse basilicum of peterselie, fijngehakt
  • bakpapier


  • • Verwarm de oven voor op 200 ËšC. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en shoarmakruiden en wentel ze door het ei en daarna door het paneermeel . Herhaal dit nog een keer.
    • Doe de olie over in een klein schaaltje en doop de nuggets er één voor één in. Leg ze direct op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de nuggets in de oven in 20 minuten bruin en gaar.
    • Snijd de bospenen in de lengte in vieren en kook ze in ruim water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken.
    • Schep het avocadovruchtvlees in een diep bord en prak het fijn. Meng de yoghurt en het basilicum erdoor en breng de dip op smaak met zout en versgemalen peper.
    • Vouw vier frietzakken van bakpapier en vul ze met de wortels. Leg de frietzakken op borden en schuif de warme visnuggets erin. Geef de dip er in kleine schaaltjes of glaasjes bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken scholfilets met hartige appelcompote
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en laat ze even liggen. Schil de appels en snijd ze in stu... Lees verder
    Mediterrane maaltijdsalade met langoustines
    Verwarm de oven voor op 175 ËšC. Schep de blokjes brood in een bakblik om met 1 eetlepel olijfolie e... Lees verder
    Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
    Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruc... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Tonijnsalade op toast
    Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in kleine stukjes. Hak de walnoten grof. Meng de tonij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden