Hollandse garnaal

Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en verdeel de komkommer in blokjes. Meng de tomaten, ui en komkommer met koriander, citroensap en basterdsuiker. Klop de eieren los met de melk, peper, zout en kerriepoeder. Hak de lente-uitjes fijn en voeg ze met de helft van het loof toe. Verwarm de boter in één grote of 2 kleinere koekenpannen. Giet het eimengsel erin en schuif met een spatel het gestolde ei iets naar het midden. Bak de onderkant lichtbruin en de bovenkant bijna droog. Verdeel de garnalen over één helft en klap de omelet dubbel. Bestrooi het gerecht met lentegroen en serveer de tomaat-komkommersalsa erbij.

Lekker met ijsbergsla en gebakken aardappels.


 
Garnalenomelet met tomaat-komkommersalsa
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 1460 kJ
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • tomaat-komkommersalsa:
  • 2 vleestomaten
  • 1 kleine (rode) ui
  • ¬Ĺ komkommer
  • 2 eetlepels versgehakte koriander
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel basterdsuiker
  • omelet:
  • 8 eieren
  • 8 eetlepels melk
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 4 lente-uitjes
  • 50 gram boter
  • peper en zout


  • Kruis de vleestomaten in. Leg ze enkele tellen in kokend water. Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en verdeel de komkommer in blokjes. Meng de tomaten, ui en komkommer met koriander, citroensap en basterdsuiker. Klop de eieren los met de melk, peper, zout en kerriepoeder. Hak de lente-uitjes fijn en voeg ze met de helft van het loof toe. Verwarm de boter in √©√©n grote of 2 kleinere koekenpannen. Giet het eimengsel erin en schuif met een spatel het gestolde ei iets naar het midden. Bak de onderkant lichtbruin en de bovenkant bijna droog. Verdeel de garnalen over √©√©n helft en klap de omelet dubbel. Bestrooi het gerecht met lentegroen en serveer de tomaat-komkommersalsa erbij.

    Lekker met ijsbergsla en gebakken aardappels.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180¬į C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Bonen-tonijnsalade met ui
    Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar. Spoel de... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden