Rog

1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfolie. Bak de rogvleugelfilets in 3-4 min per kant goudbruin en gaar.

2 Leg de vis op een schaal en houd onder aluminiumfolie warm. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de spekblokjes met de rode peper en de sjalot uit. Voeg de honing en de tijmblaadjes toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.

3 Leg de rogvleugelfilet op 4 borden. Schep er de dressing over.


 
Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 345 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 rogvleugelfilets (800 g)
  • 4 el olijfolie
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • 1/2 rode peper, zonder zaadlijsten in ringetjes
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 2 tl honing
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes


  • 1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfolie. Bak de rogvleugelfilets in 3-4 min per kant goudbruin en gaar.

    2 Leg de vis op een schaal en houd onder aluminiumfolie warm. Schenk de laatste 2 el olijfolie in de pan. Bak de spekblokjes met de rode peper en de sjalot uit. Voeg de honing en de tijmblaadjes toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.

    3 Leg de rogvleugelfilet op 4 borden. Schep er de dressing over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken kabeljauw bedekt met knoflook en bieslook
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep z... Lees verder
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Vishapjes met garnalen, zalm en tonijn
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze ui... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Lauwwarme zeebaarssalade
    Maak een mooie salade van diverse soorten en besprenkel dit met de cassisdressing. Verwarm de oven v... Lees verder
    Gebakken kabeljauw met sinaasappel-tomatensaus
    Spoel de kabeljauw af onder koud stromend water en dep deze droog. Strooi de bloem op een bord en me... Lees verder
    Spaghetti met roze garnalen
    Kook de spaghetti in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten en la... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden