Schar

1 Bestrooi de scharfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of koekenpan de olijfolie. Bak de scharfilets in 2-3 min per kant goudbruin en net gaar.

2 Neem de vis uit de pan en houd op een schaal onder aluminiumfolie warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Bak de champignons 4 min mee. Blus met de marsala of madeira.

3 Schenk de slagroom in de pan en verwarm nog 3-4 min tot een romige saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.

4 Leg de scharfilets op 4 borden en schep er de champignonroomsaus over.


 
Gebakken scharfilet met champignonroomsaus
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 305 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 g scharfilets
  • 3 el olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 250 g kastanjechampignons, in kwarten
  • 50 ml marsala of madeira
  • 125 ml slagroom
  • 1 el tijmblaadjes


  • 1 Bestrooi de scharfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of koekenpan de olijfolie. Bak de scharfilets in 2-3 min per kant goudbruin en net gaar.

    2 Neem de vis uit de pan en houd op een schaal onder aluminiumfolie warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Bak de champignons 4 min mee. Blus met de marsala of madeira.

    3 Schenk de slagroom in de pan en verwarm nog 3-4 min tot een romige saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.

    4 Leg de scharfilets op 4 borden en schep er de champignonroomsaus over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Garnalen-krabkoekjes
    Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder
    Gevulde eieren met zalm
    Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
    Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder
    Broodje gerookte paling met dillekwark
    Hak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... Lees verder
    Gebakken scholfilet met paprikasaus
    Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden