|
|
|
|
|
Gebakken scharfilet met champignonroomsaus |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 305 kCal |
• Bereidingstijd: 20 - 30 min. |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 g scharfilets 3 el olijfolie 1 sjalot, fijngesnipperd 250 g kastanjechampignons, in kwarten 50 ml marsala of madeira 125 ml slagroom 1 el tijmblaadjes
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 Bestrooi de scharfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of koekenpan de olijfolie. Bak de scharfilets in 2-3 min per kant goudbruin en net gaar.
2 Neem de vis uit de pan en houd op een schaal onder aluminiumfolie warm. Fruit de sjalot in het bakvet. Bak de champignons 4 min mee. Blus met de marsala of madeira.
3 Schenk de slagroom in de pan en verwarm nog 3-4 min tot een romige saus. Breng op smaak met de tijm en zout en peper.
4 Leg de scharfilets op 4 borden en schep er de champignonroomsaus over.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Garnalen-krabkoekjes
Korstjes van brood afsnijden en brood (kan in keukenmachine) verkruimelen. Garnalen fijnhakken. In v... Lees verder |
|
Gevulde eieren met zalm
Zet een pannetje met water op. Breng het water aan de kook. Zodra het water kookt, kun je de eieren ... Lees verder |
|
Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
Verwarm de oven voor op 200° C.
Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder |
|
Lunchsalade met gebakken wijting en druiven
Besprenkel de wijting met 1 eetlepel balsamico-azijn en wrijf de filets in met wat zout en peper. La... Lees verder |
|
Broodje gerookte paling met dillekwark
Hak de Amsterdamse uien grof. Meng de kwark met de dille, de grofgehakte Amsterdamse uien en voeg zo... Lees verder |
|
Gebakken scholfilet met paprikasaus
Wrijf de scholfilets in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels sinaasappelsap. Laat de f... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |