Hollandse garnaal

Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de preiringen 3 minuten in de hete olie. Voeg de tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Meng de rijst met het preimengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de rijst warm. Bereid ook de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kervel, de zure room, de garnalen, eventueel een snufje zout en een snufje peper door de saus. Verdeel de rijst over vier borden en schep de garnalenragout erover.


 
Garnalenrago├╗t met rijst
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 594 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 2 preien
  • 2 vleestomaten
  • 400 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 zakjes witte saus
  • 3 eetlepels fijngehakte kervel (vers of uit blik)
  • 4 eetlepels zure room
  • zout en peper


  • Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de preiringen 3 minuten in de hete olie. Voeg de tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Meng de rijst met het preimengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de rijst warm. Bereid ook de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kervel, de zure room, de garnalen, eventueel een snufje zout en een snufje peper door de saus. Verdeel de rijst over vier borden en schep de garnalenragout erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Italiaanse mosselpan
    Verwijder kapotte mosselen en openstaande mosselen die na een stevige tik niet sluiten. Leg de mosse... Lees verder
    Garnalenspiesjes met gember-tomatensaus
    Prik de garnalen aan de sat├ęstokjes. Meng 1 theelepel citroensap met een paar druppels tabasco en d... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Tarbot en papillotte met mosterd-citroenboter
    Verwarm de oven voor op 190┬░ C.
    Spoel de filets af onder koud water en dep ze droog. Bestrooi... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met geitenkaas
    Verwarm de ovengrill voor. Bestrijk de roodbaarsfilets met citroensap en laat ze 5 minuten liggen. M... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden