Hollandse garnaal

Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de preiringen 3 minuten in de hete olie. Voeg de tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Meng de rijst met het preimengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de rijst warm. Bereid ook de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kervel, de zure room, de garnalen, eventueel een snufje zout en een snufje peper door de saus. Verdeel de rijst over vier borden en schep de garnalenragout erover.


 
Garnalenrago├╗t met rijst
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 594 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 400 gram Hollandse garnalen
  • 2 preien
  • 2 vleestomaten
  • 400 gram (zilvervlies)rijst
  • 2 eetlepels slaolie
  • 2 zakjes witte saus
  • 3 eetlepels fijngehakte kervel (vers of uit blik)
  • 4 eetlepels zure room
  • zout en peper


  • Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak de preiringen 3 minuten in de hete olie. Voeg de tomaten toe en bak ze 2 minuten mee. Meng de rijst met het preimengsel en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd de rijst warm. Bereid ook de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de kervel, de zure room, de garnalen, eventueel een snufje zout en een snufje peper door de saus. Verdeel de rijst over vier borden en schep de garnalenragout erover.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Vissalade met voorjaarsgroenten
    Kook de krieltjes in een laagje water met een snufje zout in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en laten ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 sat├ęstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Vispakketjes van de barbecue
    Verdeel op 4 dubbele vellen aluminiumfolie (30 x 30 cm.) de wortel en de prei, schik daarop de in bl... Lees verder
    Zachtgegaarde schelvis met amandelen
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. L... Lees verder
    Penne met sugarsnaps, tomaat en Hollandse garnalen in kerriesaus
    Kook de penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Voeg na 4 min... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden