Zalm

1 Rooster het brood in de broodrooster. Kook de eieren in 8 min hard. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon knapperig uit. Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

2 Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Beleg het brood met 4 slablaadjes, de tomaat en de ui. Leg er de bacon en helft van de zalm op. Schep er 3 el dressing op en bestrooi met zout en peper naar smaak. Dek af met 4 sneden brood.

3 Maak een 2e laag met de laatste 4 slablaadjes, de plakjes ei, de rest van de zalm, de laatste 3 el dressing en de bosui. Bestrooi met zout en peper en dek af met de laatste 4 sneden brood. Steek de zalmclubs vast met een prikker.


 
Zalmclub met ei
• Lunchgerecht voor 4 personen personen; 615 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 2 blikjes roze zalm (à 213 g), uitgelekt
  • 12 sneetjes wit casinobrood
  • 2 eieren
  • 2 el olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 8 blaadjes kropsla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 1/2 rode ui, in halve ringen
  • 6 el yoghurtdressing (fles)
  • 1 bosui, in ringetjes


  • 1 Rooster het brood in de broodrooster. Kook de eieren in 8 min hard. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de bacon knapperig uit. Maak intussen de zalm schoon en verdeel in stukjes. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

    2 Leg op 4 borden een snee geroosterd brood. Beleg het brood met 4 slablaadjes, de tomaat en de ui. Leg er de bacon en helft van de zalm op. Schep er 3 el dressing op en bestrooi met zout en peper naar smaak. Dek af met 4 sneden brood.

    3 Maak een 2e laag met de laatste 4 slablaadjes, de plakjes ei, de rest van de zalm, de laatste 3 el dressing en de bosui. Bestrooi met zout en peper en dek af met de laatste 4 sneden brood. Steek de zalmclubs vast met een prikker.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde paprika’s met tonijn
    Verwarm de oven voor op 220 ËšC. Giet de tonijn af en roer een beetje van de olie door het tomatensa... Lees verder
    Ovenschotel van makreel en aubergine
    Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen. Verwarm de ove... Lees verder
    Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven
    Verwarm de oven voor op 200ËšC.
    Bestrooi de blokjes aubergine met zout en laat ze 15 minuten z... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Noedelsalade met garnalen en (rode) mul
    Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking in visbouillon. Giet de noedels daarna af en ... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden