Poon

1 Dep de visfilets droog met keukenpapier. Leg de salieblaadjes op de visfilets en omwikkel ze met de ham. Steek de ham vast met een cocktailprikker.

2 Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 6-8 min. bruin en net gaar. Leg de visfilets op 4 borden.

3 Leg de partjes citroen in de pan. Bak de partjes citroen aan beide kanten goudbruin. Serveer de saltimbocca van rode poon met de gebakken citroen.


 
Saltimbocca van rode poon
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 385 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 600 g rode poonfilet
  • 8 blaadjes salie
  • 8 plakjes parmaham
  • 3 el olijfolie
  • 1 citroen, in partjes
  • cocktailprikkers


  • 1 Dep de visfilets droog met keukenpapier. Leg de salieblaadjes op de visfilets en omwikkel ze met de ham. Steek de ham vast met een cocktailprikker.

    2 Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de visfilets in 6-8 min. bruin en net gaar. Leg de visfilets op 4 borden.

    3 Leg de partjes citroen in de pan. Bak de partjes citroen aan beide kanten goudbruin. Serveer de saltimbocca van rode poon met de gebakken citroen.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Gegrilde langoustines met citroenpartjes
    Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van ... Lees verder
    Pittige tilapiafilet met ananaschutney
    Snipper de ui fijn. Giet de ananas af, vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit 1 ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Garnalenspies en visbrochette met salsa picante
    Leg 8 satéstokjes in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen. Meng voor de garnalenspi... Lees verder
    Kabeljauwschotel met groene kruiden en boerenkaas
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Spoel de kabeljauw af en dep deze droog. Snijd de vis in stukke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden