Hollandse garnaal

De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit kan op smaak gebracht worden met zout en peper en daarna even op laten stijven in de koelkast (15 min.) De gerookte zalm per plakje uitleggen en het garnalenmengsel en op doen en er mooie rolletjes van maken. Garneren met nog enkele sprietjes bieslook of dille.

Lekker met een lekkere komkommersalade bij.

Ingezonden door Manon Lindeman uit Oudewater


 
Garnalenrolletjes met gerookte zalm
• Voorgerecht voor 4 personen personen;
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 300 gram Hollandse garnalen
  • 200 gram gerookte zalm (plakjes)
  • dressing:
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 eetlepel dille
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 theelepel worchestersaus
  • zout en peper


  • De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit kan op smaak gebracht worden met zout en peper en daarna even op laten stijven in de koelkast (15 min.) De gerookte zalm per plakje uitleggen en het garnalenmengsel en op doen en er mooie rolletjes van maken. Garneren met nog enkele sprietjes bieslook of dille.

    Lekker met een lekkere komkommersalade bij.

    Ingezonden door Manon Lindeman uit Oudewater

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Risotto met roergebakken tijgergarnalen
    Laat de tijgergarnalen eventueel ontdooien. Pel en snipper de ui. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in e... Lees verder
    Haringtartaar met Zaanse mosterd
    Snijd de haringen en de ui in heel kleine stukjes en meng ze. Voeg wat peper en de helft van de pete... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Garnalencocktail met komkommer
    Schil de komkommer en snijd het stuk in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd de k... Lees verder
    Roergebakken mie met roze garnalen
    Kook de eiermie in een pan met ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de stengels ... Lees verder
    Garnalenragoƻt met rijst
    Was de preien en snijd ze in smalle ringen. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Kook de rijst gaar v... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden