Hollandse garnaal

Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen. Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger). Schep nu de mayonaise door de salade. Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin. Leg op de salade een takje groen. Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander.


 
Garnalensalade met ananas
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 234 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 12 grote ijsbergslabladeren
  • 2 plakken ananas (vers of blik)
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie + 4 takjes voor garnering
  • 1 eetlepel citroensap
  • tabasco


  • Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen. Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger). Schep nu de mayonaise door de salade. Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin. Leg op de salade een takje groen. Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gebakken bot in bierbeslag met appelsalsa
    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ┬Ż cm. Meng ... Lees verder
    Salade van geschroeide tonijn & linzen
    Wrijf de tonijnsteaks in met zout, peper en 1 eetlepel olie. Verhit een droge pan en schroei de toni... Lees verder
    Haringsushi met komkommer
    Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ┬║C.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Roergebakken kibbeling met broccoli en rode ui
    Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partj... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden