|
|
|
|
|
Garnalensalade met ananas |
|
|
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 234 kCal |
• Bereidingstijd: |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
200 gram Hollandse garnalen 12 grote ijsbergslabladeren 2 plakken ananas (vers of blik) 4 lente-uitjes 4 eetlepels mayonaise 1 eetlepel fijngehakte peterselie + 4 takjes voor garnering 1 eetlepel citroensap tabasco
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen. Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger). Schep nu de mayonaise door de salade. Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin. Leg op de salade een takje groen. Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegrilde tilapiafilet met grove tapenade
Wrijf de tilapiafilets in met zout en peper en bestrijk ze dun met olijfolie. Rooster de tilapiafile... Lees verder |
|
Bruschetta met sardinetapenade en rucola
Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Leg de tomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met 1,5 el olijfol... Lees verder |
|
Garnalen in knoflooksaus
Snijd de lente-uitjes in smalle ringen. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Smelt de boter in e... Lees verder |
|
Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder |
|
Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder |
|
Krabsalade met avocado
Pel en snipper het uitje zeer fijn. Snijd de tomaatjes in partjes. Halveer de avocado's en verwijder... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | | |