Hollandse garnaal

Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen. Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger). Schep nu de mayonaise door de salade. Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin. Leg op de salade een takje groen. Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander.


 
Garnalensalade met ananas
• Voorgerecht voor 4 personen personen; 234 kCal
• Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 12 grote ijsbergslabladeren
  • 2 plakken ananas (vers of blik)
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie + 4 takjes voor garnering
  • 1 eetlepel citroensap
  • tabasco


  • Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes en de lente-uitjes in smalle ringetjes. Meng de reepjes sla met de ananas, de lente-uitjes en de garnalen. Meng de mayonaise met de peterselie, het citroensap en een paar druppels tabasco (hoe meer hoe pittiger). Schep nu de mayonaise door de salade. Leg de 4 slabladeren op 4 borden en schep de garnalensalade erin. Leg op de salade een takje groen. Voor een extra pittig resultaat kunt u de peterselie vervangen door koriander.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Clubsandwich met haring en avocado
    Halveer de haringen en snijd de filets schuin in stukken van 4 cm. Rooster de sneetjes brood in een ... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ┬║C.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden