Schelvis

Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.


 
Schelvis met kruiden en citroen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 schelvis (ca. 1 kg), zonder kop en schoongemaakt
  • 1 citroen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 8 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout


  • Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Kibbeling op roergebakken mosterdkool
    Leg de koolreepjes in een vergiet en giet er kokend water over. Verhit de wok, voeg de helft van de ... Lees verder
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ÂșC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Roergebakken zalm met zeekraal en knoflook
    Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en ui 2 minuten. Schep de zalm en zeekraal erdoor e... Lees verder
    Viscurry van nijlbaars
    Snijd de nijlbaarsfilet in gelijke moten en besprenkel ze met citroensap. Laat even intrekken en dep... Lees verder
    Romige garnalencurry
    Snijd de bosuitjes in stukken van 2 cm. Pel de tenen knoflook en hak ze fijn. Verwijder de zaadjes u... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180° C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Kruidige sprotjes met wortelmayonaise
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Schep de wortel en knoflook met 3 eetlepels water erdoor en... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden