Schelvis

Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.


 
Schelvis met kruiden en citroen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 schelvis (ca. 1 kg), zonder kop en schoongemaakt
  • 1 citroen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 8 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout


  • Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Zeewolf met parmaham en olijven
    Verwarm de oven voor op 200° C.
    Spoel de zeewolffilet af onder koud water en dep de vis droog... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Spies van grote garnalen en zalm met salsa
    Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Halveer de paprika’s en verwijder de z... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Kibbeling van heek met snelle remoulade
    Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kapp... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden