Schelvis

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.


 
Schelvis met kruiden en citroen
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 290 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 1 schelvis (ca. 1 kg), zonder kop en schoongemaakt
  • 1 citroen, in plakjes
  • 1 teen knoflook, in plakjes
  • 8 takjes tijm
  • 6 takjes rozemarijn
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl grof zeezout


  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Gegratineerde wijting
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
    Besprenkel de wijting met citroensap. Meng in een kom de yoghu... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
    Verwarm de oven voor op 220 C.
    Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder
    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de ontdooide garnalen droog met ke... Lees verder
    Gebakken wijtingfilet met zilveruitjes en augurk
    Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden