Heek

Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ¬ļC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.


 
Kibbeling van heek met snelle remoulade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 650 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 600 g heekfilet, in stukjes
  • 1 zoetzure augurk, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el verse kruiden, bijv. bieslook, kervel en peterselie, fijngehakt
  • 6 el citroenmayonaise
  • olie, om te frituren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 300 ml bruisend mineraalwater


  • Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ¬ļC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Garnalenrolletjes met gerookte zalm
    De garnalen mengen met creme fraiche, bieslook, dille, sherry, tomatenketchup, worchestersaus. Dit k... Lees verder
    Salade-wrapper met Hollandse garnalen en sesamdressing
    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerende goudbruin. Laat h... Lees verder
    Vissticks
    Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de kabeljau... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Sushi met zalm en komkommer
    Kook de rijst volgens de gebruiksanwijzing op de verpakking. Meng de azijn met de suiker, het zout e... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden