|
|
|
|
|
Kibbeling van heek met snelle remoulade |
|
|
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 650 kCal |
• Bereidingstijd: 30 - 45 min |
|
|
|
Ingrediënten: |
|
600 g heekfilet, in stukjes 1 zoetzure augurk, in kleine blokjes 1 sjalot, fijngesnipperd 2 tl kappertjes 2 el verse kruiden, bijv. bieslook, kervel en peterselie, fijngehakt 6 el citroenmayonaise olie, om te frituren 225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd 300 ml bruisend mineraalwater
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ºC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.
Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'. |
|
|
Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
|
|
Gegrilde tonijn met paprikasaus
Wrijf de tonijn in met balsamicoazijn en 1 eetlepel olijfolie en laat de moten even liggen. Snijd de... Lees verder |
|
Gegrilde tong met yoghurt-saffraansaus
Verhit 2 eetlepels olie in een sauspan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes glazig. Roer de saff... Lees verder |
|
Zeevruchtenpaella
Verhit de visbouillon met de wijn op middelhoog vuur en houd warm tot gebruik.
Verhit de olijf... Lees verder |
|
Zeewolf met rode paprikasaus en lamsoor
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in stukjes. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in... Lees verder |
|
Nijlbaarsschotel met Italiaanse groenten
Verwarm de oven voor op 220 C.
Snijd de courgette in de lengte in vieren en vervolgens in stukj... Lees verder |
|
|
|
|
|
|
© Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden |
|
|
| | | |