Heek

Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ÂșC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.


 
Kibbeling van heek met snelle remoulade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 650 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 600 g heekfilet, in stukjes
  • 1 zoetzure augurk, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el verse kruiden, bijv. bieslook, kervel en peterselie, fijngehakt
  • 6 el citroenmayonaise
  • olie, om te frituren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 300 ml bruisend mineraalwater


  • Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ÂșC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Marokkaanse couscoussalade met sardines
    Doe de couscous in een kom en voeg 2 dl koud water toe. Laat de couscous 15 minuten wellen. Meng het... Lees verder
    Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
    Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelij... Lees verder
    Kabeljauwfilet in Siciliaanse tomatensaus
    Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een hap... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden