Heek

Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ÂșC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.


 
Kibbeling van heek met snelle remoulade
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 650 kCal
• Bereidingstijd: 30 - 45 min
Ingrediënten:
  • 600 g heekfilet, in stukjes
  • 1 zoetzure augurk, in kleine blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes
  • 2 el verse kruiden, bijv. bieslook, kervel en peterselie, fijngehakt
  • 6 el citroenmayonaise
  • olie, om te frituren
  • 225 g zelfrijzend bakmeel, gezeefd
  • 300 ml bruisend mineraalwater


  • Meng voor de remouladesaus de augurk met 1-2 el van het augurkenvocht uit de pot, de sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit de olie tot 180 ÂșC. Doe het bakmeel met 1 tl zout in een kom. Schenk er al kloppende met een vork of garde het mineraalwater bij. Blijf kloppen tot een dik en glad beslag ontstaat. Dep de heek goed droog en haal door het beslag. Laat de vis meteen in de hete olie glijden en bak in 4-5 minuten goudbruin en gaar. Laat de kibbeling op vetvrij papier uitlekken en bestrooi met zout naar smaak. Serveer met de remouladesaus.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomatencurry met gamba's
    Laat de gamba’s eventueel ontdooien, spoel ze met koud water en dep ze droog. Pel de gamba’s en ... Lees verder
    Garnalensalade met ananas
    Houd de 4 mooiste slabladeren apart en snijd de rest in reepjes. Snijd de ananas in kleine stukjes e... Lees verder
    Schelvis met kruiden en citroen
    Verwarm de oven voor tot 200 ÂșC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog. Vul de... Lees verder
    Gestoofde wijtingfilet met appel en ui
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.

    Pel en snipper de ui. Schil de appel en snijd het vruchtv... Lees verder
    Pappardelle met langoustines
    Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel d... Lees verder
    Caribische roodbaars
    Verwarm de oven voor op 200 ÂșC. Rooster de chilipepertjes heel even in een kleine pan. Pureer de p... Lees verder
    Venkelrisotto met zalmvlokken
    Venkel en zalm is en blijft een fraaie combinatie. Geef de venkel eerst de tijd om zachtjes te smore... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden