Heilbot

Verwarm de oven voor tot 220 ┬║C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de cr├Ęme fra├«che, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper. Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.


 
Crostini met heilbotrillettes
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 335 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 250 g gerookte heilbotfilet
  • ┬Ż stokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 2 el cr├Ęme fra├«che
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • 2-3 takjes kervel, grofgehakt
  • 1-2 el citroensap


  • Verwarm de oven voor tot 220 ┬║C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de cr├Ęme fra├«che, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper. Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringsalade met dille-roomsaus
    Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    Rogvleugelfilet met pittige spek-tijmdressing
    1 Bestrooi de rogvleugelfilets met zout en peper. Verhit in een vis- of ruime koekenpan 2 el olijfol... Lees verder
    Roodbaars met gedroogde tomaat en basilicum
    Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8 -10 minuten onder de grill... Lees verder
    Haring-sandwich
    Rooster de boterhammen en besmeer ze met de mosterdsaus. Beleg 2 boterhammen met de veldsla, plakjes... Lees verder
    Venkelsoep met Hollandse garnalen
    Maak de venkel schoon, bewaar het fijne groen. Schil de aardappel. Snijd de venkel en aardappel in k... Lees verder
    Langoustines alla Busara
    Verhit de 3 el olijfolie in een diepe braadpan. Voeg de knoflook toe en verhit op een gematigde tem... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden