Heilbot

Verwarm de oven voor tot 220 ┬║C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de cr├Ęme fra├«che, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper. Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.


 
Crostini met heilbotrillettes
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 335 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 250 g gerookte heilbotfilet
  • ┬Ż stokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 2 el cr├Ęme fra├«che
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • 2-3 takjes kervel, grofgehakt
  • 1-2 el citroensap


  • Verwarm de oven voor tot 220 ┬║C. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de cr├Ęme fra├«che, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper. Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Haringsalade met dille-roomsaus
    Snijd de haringen in dunne reepjes.
    Meng in een schaal de zure room met de mierikswortel, dille... Lees verder
    Chinese fondue
    De stukjes vis en groenten worden gegaard in hete (vis)bouillon. Je kunt de bouillon zelf maken of b... Lees verder
    Gegrilde roodbaarsfilet met kruidige couscous
    Spoel de roodbaarsfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Pers de citroen uit. Bestrijk de ... Lees verder
    Boerensandwich met haring en radijs
    Snijd de haringen in repen van 3 cm breed. Meng de mierikswortel door de zuivelspread. Snijd de radi... Lees verder
    Gevulde zalmforel
    Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers een halve sinaasappel uit. Roer in een... Lees verder
    Gegratineerde griet met kaas en mosterd
    Verwarm de oven voor op 180┬░ C.
    Spoel de visfilets af onder stromend koud water en dep ze dro... Lees verder
    Kerriezuurkool- en kabeljauwschotel
    Verwarm de oven voor op 200┬░ C.
    Schil de aardappels, zet ze op in een laagje koud water met ee... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden