Heilbot

Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de crème fraîche, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper. Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.


 
Crostini met heilbotrillettes
• Borrelhapje / Amuse voor 4 personen personen; 335 kCal
• Bereidingstijd: 10 - 20 min
Ingrediënten:
  • 250 g gerookte heilbotfilet
  • ½ stokbrood
  • 3 el olijfolie
  • 2 el crème fraîche
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tl kappertjes, fijngehakt
  • 2-3 takjes kervel, grofgehakt
  • 1-2 el citroensap


  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Leg het brood op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven in 8-10 minuten goudbruin en krokant. Hak de heilbotfilet in de keukenmachine, de hakmolen van de staafmixer of met een scherp mes fijn. Roer er de crème fraîche, sjalot, kappertjes en kervel door. Breng op smaak met citroensap en peper. Besmeer de crostini met de heilbotrillettes. Strooi er eventueel nog wat extra kervel over.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Viskebab met tzatziki
    Snijd de zalm in stukken. Maak de courgette en paprika schoon. Snijd de courgette in 12 plakken van ... Lees verder
    Snoekbaarsfilet met een brandade van gerookte paling, knoflookspinazie en tomatenvinaigrette
    Meng de tomatenconcassée met de olie en azijn, breng op smaak met peper en zout. Verwarm deze vinai... Lees verder
    Thaise currysoep met Hollandse garnalen en kokosmelk
    Hak de basilicumblaadjes fijn. Voor de soep: maak een garnalenfond met de gedroogde garnalen en de g... Lees verder
    Kabeljauwschotel met frisse voorjaarsgroenten
    Verwarm de oven voor op 180 C.
    Schil de asperges. Snijd de asperges in schuine plakjes van ½ c... Lees verder
    Mediterrane paprikasoep met gegrilde tonijn
    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de paprika, aardap... Lees verder
    Tonijn-kaastosti met paprika
    Bestrijk de sneetjes brood aan een kant met olijfolie. Beleg 2 sneetjes brood op de droge kant elk m... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden