Hollandse garnaal

Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij.

Lekker met stokbrood of ciabattabrood met olijfolie bij.


 
Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 479 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram peultjes
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd
  • 250 gram gemengde groene saladesoorten
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • groene kruidendressing:
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • 3 eetlepels mayonaise of volle yoghurt
  • 2 eetlepels versgehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, dille, tijm)
  • peper


  • Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij.

    Lekker met stokbrood of ciabattabrood met olijfolie bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    (Rode) Mul in een pakketje
    Verwarm de oven voor op 190 ºC.
    Knip 8 stukken vetvrij bakpapier van 20x30 cm. Leg er telkens... Lees verder
    Oosterse mosselen uit de wok
    Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes. Snijd ook de gember i... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Roerbakscholfilet schotel van Bram en Aaltje
    Voorbereiding:
    de scholfilet marineren en anderhalf uur afgedekt wegzetten in de koelkast.
    ... Lees verder
    Gegrilde zalmfilet met pesto en tomaat
    Verwarm de grill voor. Was de tomaten, halveer ze en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees i... Lees verder
    Geroosterde langoustines met limoen
    Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en me... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden