Hollandse garnaal

Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij.

Lekker met stokbrood of ciabattabrood met olijfolie bij.


 
Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 479 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 250 gram Hollandse garnalen
  • 250 gram peultjes
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 2 theelepels mosterd
  • 250 gram gemengde groene saladesoorten
  • 4 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels zwarte olijven zonder pit
  • groene kruidendressing:
  • 1 bekertje (125 ml) zure room
  • 3 eetlepels mayonaise of volle yoghurt
  • 2 eetlepels versgehakte groene kruiden (bieslook, peterselie, dille, tijm)
  • peper


  • Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil de avocado's, halveer ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Besprenkel ze met citroensap. Meng de olijfolie met de wijnazijn, suiker en mosterd en schep de dressing door de sla. Snijd de eieren in partjes en verdeel ze met de peultjes, de avocado's, de olijven en de garnalen over de sla. Presenteer de groene kruidendressing van zure room gemengd met mayonaise, groene kruiden en peper er apart bij.

    Lekker met stokbrood of ciabattabrood met olijfolie bij.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Roodbaars met schuimige sherrysaus
    Boen de sinaasappel schoon en snijd de oranje schil er dun af. Snijd de helft van de schil in dunne ... Lees verder
    Gegrilde zalmfilets met brede lintpasta en spinazie
    Snijd de ui fijn. Dep de zalmfilets goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens ... Lees verder
    Roodbaarspakketjes met Oosterse groenten
    Verwarm de oven voor op 200┬░C.
    Spoel de roodbaarsfilets af onder de koude kraan en dep ze dro... Lees verder
    Gegrilde zeebaars met rode uien- kruidenmarmelade
    Bestrijk de zeebaarsfilets met chiliolie. Sprenkel er citroensap over en strooi er peper en zout ove... Lees verder
    Krokante scharrolletjes met kerstomaatjes en bruschette
    Verwarm de oven voor tot 200 ┬║C. Bestrooi elke scharfilet met zout en peper en leg er 2 blaadjes ba... Lees verder
    Tarbotfilet met romige basilicumsaus
    Wrijf de tarbotfilets in met zout, versgemalen peper en citroensap en laat ze 5 minuten liggen.
    <... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden