Schar

Kook de aardappels in water met zout in 15 minuten gaar. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui. Bak de prei 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Bestrooi de scharren met zout en peper naar smaak. Leg de vis op de prei. Stoof de schar afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Verdeel de prei over 4 borden. Leg er de schar op. Serveer met de kruidenboter en de gekookte aardappeltjes.


 
Klassiek gestoofde schar met prei
• Hoofdgerecht voor 4 personen personen; 620 kCal
• Bereidingstijd: 20 - 30 min.
Ingrediënten:
  • 4 hele scharren, panklaar
  • 800 g vastkokende aardappels, bijv. roseval, schoongeboend en in stukken
  • 50 g roomboter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 preien, in ringetjes
  • 100 ml droge witte wijn
  • 100 g kruidenboter (zie tip)


  • Kook de aardappels in water met zout in 15 minuten gaar. Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui. Bak de prei 3 minuten mee. Schenk de wijn erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Bestrooi de scharren met zout en peper naar smaak. Leg de vis op de prei. Stoof de schar afgedekt in 8-10 minuten zachtjes gaar. Verdeel de prei over 4 borden. Leg er de schar op. Serveer met de kruidenboter en de gekookte aardappeltjes.

    Met toestemming overgenomen van 'Tijd voor Vis'.

    Mensen die dit recept bekeken, bekeken ook:
    Tomaatjes gevuld met avocado en Hollandse garnalen
    Halveer 6 kleine, stevige tomaten, hol ze uit en laat ze omgekeerd uitlekken op keukenpapier. Schil ... Lees verder
    Garnalensalade met avocado en groene kruidendressing
    Kook de schoongemaakte peultjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Schil... Lees verder
    Forel met tomaat en tijm
    Bestrooi de buikholten van de forellen met zout en peper en vul ze met plakken tomaat, knoflook en t... Lees verder
    Zalmcrostini met tomaat
    Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijka... Lees verder
    Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree
    Snijd de geschilde aardappels in blokjes en kook ze in weinig water met wat zout in 15-20 minuten ga... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    Homemade makreel-/eiersalade wraps
    Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los. Kook de eieren in koke... Lees verder
    © Visserslatijn Nederland 2006-2012 - Alle rechten voorbehouden